FOTO: Redovna pojava u centru Novog Sada - polomljeni stubići u pešačkoj zoni

Novosadska uprava čeka završetak tenderske procedure kako bi mogla da postavi nove stubiće za sprečavanje ulaska vozila u pešačku zonu, saznaje 021.rs.
FOTO: Redovna pojava u centru Novog Sada - polomljeni stubići u pešačkoj zoni
Foto: 021.rs

Najkritičnije je trenutno na uglu Ulice Svetozara Miletića, Mite Ružića i Grčkoškolske gde su skoro svi stubići polomljeni ili srušeni i u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije UGZI navode da je centar prioritet. 

Za 021.rs kažu da je u toku javna nabavka ovog tipa urbanog mobilijara i u najkraćem mogućem roku očekuje se potpisivanje ugovora sa odabranim ponuđačem. 
U UGZI-ju kažu da će čim procedura nabavke bude potpuno gotova, prioritetno dati nalog izvođaču da postavi nedostajuće stubiće i zameni oštećene na ulasku u pešačku zonu u centru grada. 
 
Nadležni u lokalnoj upravi navode da pored toga što Grad svake godine ulaže novac u postavljanje prepreka kako bi se pešačke i zelene površine zaštitile od vozila i nepropisnog parkiranja, i dalje se beleže nebrojeni primeri uništavanja stubića od strane neodgovornih pojedinaca. 
 
 
"Mada se oštećeni stubići redovno saniraju, cilj nam je da ukažemo na kompleksnost ovog problema i ovim putem apelujemo na građane da ne uništavaju gradsku imovinu i da ne uklanjaju stubiće kako ne bi bilo ugroženo bezbedno kretanje pešaka", navode u UGZI-ju za 021.rs.
 
Proteklih godina 021.rs je više puta pisao o uništavanju stubića i reakcijama Grada.
 
Grad Novi Sad od početka osamdesetih godina zabranjuje ulazak vozila u pešačku zonu, osim onima sa dozvolom, ali i pored napora dugog četiri decenije do danas nije potpuno obustavljen nepropisan ulazak, što zbog uništavanja prepreka, što zbog zloupotreba dozvola da ulazak. 
  • Dragan

    23.11.2021 13:49
    Ah
    Stokholm glavni grad ,desetak parkinga.Izvolite hodati zdravije je.Inače taj grad je 50% pešačka zona.Ne stavljaju stubiće nego gipsane lavove po dva komada sa jedne i dva komada sa druge strane,duž ulice lepe čiste klupe i žardinjere.70% njih hoda tako da ima mnogo pešaka i vozača trotineta koji je hit (nema zgrade, radnje gde ih nema parkiranog bar dva).Ja bi smanjio broj parkinga em bi bili zdraviji,čistiji vazduh,manje nesreća. Seljački običaj da se prvo kupe kola zaboravite.
  • Kox

    23.11.2021 12:12
    Kod OŠ "Đorđe Natošević", ulaz iz Ulice Sonje Marinković, postoji zemljana površina ispod novog murala (B. Stojković i S. Štimac), koju primitivci koriste da bi parkirali svoje fijakere. Toliko odvratno to izgleda. Tu treba jedan stubić što pre!
  • T. J.

    23.11.2021 12:05
    Zašto je službenim automobilima gospodi iz gradske kuće grada Novog Sada dozvoljeno da ulaze u užu pešačku zonu? Gospodo, šta umišljate ko ste? Izvol'te parkirati pozadi kod pozorišta, neka vas tu čeka lični vozač, a vi peške, kao sav normalan i neiskompleksiran zapadni svet. Vi ste samo činovnici, a ne božanska bića. Pokažite ličnim primerom, a ne da dolazite biciklom dva puta godišnje i objavljujete na društvenim mrežama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.