Konačno uspeli tenderi za igrališta: Posao firmi koja se žalila tokom postupka

Nakon više od pola godine Gradska uprava uspela je da završi tendere za popravke igrališta i teretana.
Konačno uspeli tenderi za igrališta: Posao firmi koja se žalila tokom postupka
Foto: 021.rs
Posao su dobile firme "D Sport System", Geodetski biro "Geomi" iz Novog Sada i "Pejkom" iz Beograda, a vrednost radova je 64,9 miliona dinara.
Dva puta su podnošeni prigovori, a zanimljivo je da se Komisiji za zaštitu prava ponuđača obraćala firma koja je bila deo zajedničke ponude tri preduzeća, koja je na kraju i dobila posao. 
Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) je 25. marta raspisala tender za uređenje i opremanje četiri dečija igrališta, postavljanje 10 multifukcionalnih sprava za vežbanje na otvorenom, zatim tri sprave za vežbanje za mlade, kao i jedne vrteške namenjene deci u invalidskim kolicima, uz kupovinu 22 klupe. 
 
Ova oprema bi se postavila uglavnom na već postojećim igralištima i teretanama koje su devastirane prethodnih godina. U dokumentaciji nisu navedene tačne lokacije. 
 
Dug postupak
 
Ubrzo nakon raspisivanja tendera stiglo je više pitanja i primedbi zbog čega je UGZI "doterao" dokumentaciju, da bi početkom maja bila podneta i prva žalba Republičkoj komisiji, koju je dostavila firma "Pejkom" iz Beograda. Posle dva meseca UGZI je dobio odluku da je prigovor odbijen i nastavio je postupak uz dodatna prilagođavanja dokumentacije zbog pitanja potencijalnih ponuđača. 
 
Međutim, ni tada postupak nije završen, jer je "Pejkom" ponovo polovinom avgusta poslao prigovor na postupak. Komisiji za zaštitu prava ponuđača je trebalo nekoliko nedelja da odbije prigovor, koji se svodio na to da je "Pejkom" smatrao da uslovima iz tendera UGZI favorizuje jedan od ponuđača.
 
Konačno, krajem oktobra je nastavljen postupak nabavke i 8. novembra UGZI otvara ponude, odnosno samo jednu koja je pristigla u zajedničkom nastupu kompanija "D Sport System", Geodetski biro "Geomi" iz Novog Sada i "Pejkom" iz Beograda. UGZI je njihovu ponudu ocenio kao ispravnu, a i iz nje se vidi da će "D sport" uraditi oko dve trećine vrednosti radova, a "Pejkom" jednu trećinu. 
 
Rok za završetak radova je 140 dana. 
 
Uskoro i basket tereni
 
Osim toga, UGZI je konačno uspeo da završi tender za gradnju dva terena za basket. Ove javne nabavke su bile stopirane zbog prigovora. 
 
Posao su dobile kompanije "D Sport system", "Godea company" iz Novog Sada i "Kuerk" iz Beočina, koje su ponudile cenu od 6,7 miliona dinara i rok za završetak radova od 60 dana. 
 
Posao za izgradnju dva basket terena je najpre bio raspisan u martu ove godine, ali je poništen jer nije bilo ispravnih ponuda. Potom je ponovo raspisan u junu, no i na tu nabavku je stigao prigovor za koji ne postoji odluka komisije, te je moguće da je naknadno povučen. 
 
Ovome treba dodati i to da je UGZI u julu raspisao još jedan tender u vezi sa izgradnjom basket terena, sa istovetnom specifikacijom radova. Taj posao je pripao grupi ponuđača koju čine "Pejkom", "Simkon" iz Kragujevca i Geodetski biro "Geoma", a vrednost ugovora je gotovo 7,8 miliona dinara. 
 
Takođe, kompanija "Euro sport moderna" je dobila posao izgradnje košarkaškog terena u Ulici Boška Buhe i rukometnog terena na Bulevaru Jaše Tomića, po ceni od 8,3 miliona dinara. 
  • Ana

    25.11.2021 22:32
    Ne znam zašto se ne srede igrališta u školama (košarkaška i fudbalska) i postavi mekša podloga na njima. Ovako se deca svakodnevno povređuju jer rade fiskulturu na betonu. Ne bi bilo loše pokrenuti neku inicijativu na tu temu.
  • haha

    25.11.2021 22:05
    znači pejko je drndao dok se nije učepio za deo kolača
  • @Dragan

    25.11.2021 19:29
    ...Имате лепо име и...
    Научили сте да ходате, али остало вам је изгледа слабо ишло. Сиђите са тог дрвета Драгане, поштујте суграђане!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti