FOTO: Pored murala Ratku Mladiću u Sremskim Karlovcima doslikan i patrijarh Pavle

Mural posvećen komandantu Republike Srpske i osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, koji je u sredu naslikan na zidu jedne kuće u Ulici Braće Anđelić u Sremskim Karlovcima, danas je proširen.
FOTO: Pored murala Ratku Mladiću u Sremskim Karlovcima doslikan i patrijarh Pavle
Foto: 021.rs
Naime, pored lika Mladića naslikan je i lik upokojenog patrijarha Pavla. 
Između lika Mladića i Pavla koji se krsti stoji i crtež geografske karte Republike Srbije, čijoj teritoriji je pridodata i teritorija Republike Srpske i sve je obojeno u trobojku.
Na zidu je ispisano i "nema čoveka bez greha, niti bez dobrog dela. Budimo ljudi", a ispod "Sr. Karlovci 2001". Nije poznato zbog čega su baš ova dva citata ispisana pored lika Ratka Mladića, mada se oni od ranije često navode kao izjave pokojnog patrijarha.
 
Ispod lika samog Mladića stoji natpis "Karlovčani", kao i potpis "srb1389".
 
 
Za sada nema informacija ni ko je autor murala u Sremskim Karlovcima.
 
Dodajmo i da prema rečima meštana koji su se obratili  021.rs u ovom sremskom naselju, osim što su i ranije povremeno pisani grafiti sa imenima ovog ratnog zločina, sličnih murala do sada nije bilo. 
  • Vlada

    28.11.2021 11:26
    Ratni zločinac i neobaveštena kukumavka zajedno.
  • Danilo

    27.11.2021 20:47
    Heroji
    Funkcija "heroja" je uvek kompenzacija hrabrosti malog čoveka. Malom čoveku su potrebni heroji da bi verovao kako je neko ipak ustao za njega, dok je bežao sa porodicom na traktoru. Tužna istina je da se narod razbežao od rata a "heroji" trunu po zatvorima.
  • Vladimir

    27.11.2021 09:10
    Izdajice srpskog naroda
    Bravo za mural, bravo Karlovci! Svi znaju, a nece da vide, borio se Ratko protiv Al kaide! Zivela Srbija, ziveo general Mladic!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti