Poskupeo taksi u Novom Sadu: Pogledajte koliko ćete od danas plaćati

Taksi u Novom Sadu od danas je skuplji za oko 10 odsto.
Poskupeo taksi u Novom Sadu: Pogledajte koliko ćete od danas plaćati
Foto: 021.rs

Prema novom cenovniku, start umesto 120 košta 140 dinara, dok je cena kilometra, u zavisnosti od tarife, veća za šest do 12 dinara. 

Tako sada kilometar u prvoj, dnevnoj tarifi iznosi 65 dinara, u noćnoj 78, a u vangradskoj vožnji i za vreme praznika prevoz se naplaćuje 110 dinara po kilometru.

Promenjena je i cena po čekanju na sat i sada iznosi 850 umesto 700 dinara. Lični prtljag teži od osam kilograma se i dalje naplaćuje 50 dinara, kao i proteklih godina.
 
 
Ovo poskupljenje taksija je usledilo tačno godinu dana od prethodnog, a povećanje cena je otprilike na istom niovu od oko deset odsto. Čini se da je Gradsko veće korekciju dozvolilo u iznosu koji bi trebalo da pomogne taksistima nakon poslednjeg rasta cena goriva, ali da time ne preopterete novčanike građana. 
 
Ovo je treće poskupljenje taksija za tri godine, dok su pre toga godinama cene kilometra i starta bile nepromenjene. Cene taksi prevoza su prethodno menjane novembra 2020. i jula 2018. godine kada su povećane za nekoliko dinara. Cene starta su bile usklađene početkom 2017, a poslednje poskupljenje pre toga bilo je 2012
  • Vlada

    02.12.2021 09:21
    @ZarJe Bitno

    Da, pismenost je veoma bitna. Da si je savladao, možda ne bi morao da taksiraš - mada opet, imaš ti mnogo većih problema zbog kojih si to što jesi. A za Uber ne brini, nije ovaj zakon večan, uljudićete se kao što ste se uljudili i u drugim bivšim republikama.
  • ZarJe Bitno

    01.12.2021 20:40
    @Vlada
    ....nisam te baš čitao jer me se ne dotičeš Bog zna koliko....Da ne lajem ovde...Pismenost, pismenost Vlado, to je osnov za bilo kakvu raspravu.De, pročitaj svoj tekst ponovo, pa se zamisli! Vlado, opet sudiš o meni, ali...valjda ti je to zanimljivo.Neka, za dobrim konjem se prašina diže.
    Elem, na tvoju žalost, Uber nikada neće doći ovde, pazi nikada.Dok je ovog Zakona o javnom prevozu, Uber možeš da želiš kao nevaljali dečak koji piše Deda Mrazu.I da se nadaš.Ona umire poslednja.
    Za razliku od tebe, neću napisati da lupetaš, to je očigledno, ne treba naglašavati. Na moje "gluposti" ti stalno imaš nešto da kažeš. Ne vređam te Vlado, a trebao bih, jer si pročitao nešto u novinama, gledao neki naučnofantastični film i gle, kako pamet curi iz tebe! Ne možeš zapušiti, to grdilo curenja.
    Uzgred Yandex je u Novom Sadu.Ali da bi radio, ušao je preko jednog taksi udruženja.Obrni, okreni opet taksi.
  • Novosađanka

    01.12.2021 11:25
    Ta nemojte kasti
    Koristim usluge dva udruženja preko 30 godina. Naravno da u svakom žitu ima kukolja ali to bi se moglo reći za bilo koju delatnost. Kad god sam imala problem, a to se dešavalo zaista retko, obratila sam se udruženju i moj problem bi bio rešen. To se desilo dva puta ukupno, što zaista nije mnogo. Možda je to i zato što ja ne zakeram i što sam zadovoljna nekom osnovnom uslugom. U poslednje vreme mi se nekoliko puta dešavalo da se osetim nebezbedno u vozilu zbog vozača, a nije u pitanju bezbednost u saobraćaju. Znam da ništa nije kao pre ali malo treba obratiti pažnju i na to koga zapošljavate, a ne da ja strepim u toku cele vožnje do te mere da nekoga molim da izađe ispred zgrade da me sačeka. Na ostalo nemam naročite primedbe, čak bih pohvalila taksiste udruženja čije usluge koristim(MN, RT). Svako dobro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti