FOTO: U novom novosadskom parku šahovska partija koju je nemoguće igrati

Gotovo pola milijarde dinara i šest godina bilo je potrebno da Novi Sad dobije novi park - jezerce (bez zaštitne ograde), teren za boćanje i stolove za šah. Ali šah ćete na njima teško igrati.
FOTO: U novom novosadskom parku šahovska partija koju je nemoguće igrati
Foto: 021.rs

Angažovani na postavljanju šahovskih tabli nisu vodili računa kad su stavljali print na stolove.

U parku se nalaze dva stola za šah sa po dve table po stolu. Na svakom stolu jedna tabla je postavljena pogrešno. 

Tabla je rotirana za 90 stepeni udesno i onemogućava postavljanje svih figura na pravilan položaj. Tabla bi trebalo da počinje sa crnim poljem u donjem levom uglu i završava se sa belim poljem u donjem desnom uglu, ali na postavljenoj tabli je na prvoj poziciji u donjem levom uglu - belo polje. 
 
 
To znači da bi partija šaha trebalo da se igra tako što će jedan od igrača bukvalno biti na stolu, dok će drugi igrač biti sa strane stola. Nemoguće je da obe table budu zauzete istovremeno.
 
Ljubitelji šaha mogu jedino da se nadaju da će nadležne službe ispraviti ovu grešku. Ista nada ostaje i za ispravljanje gramatičke greške na tabli u parku, kojom se građanima poručuje da je "zabranjeno šetanje pasa bez povodca" umesto "bez povoca".
 
  • SNS Bot 34wc/2015

    30.11.2021 04:01
    Moguce je igrati
    tako sto jedan par igraca igra nesmetano (ne rotirana tabla) a drugi par sedi pod uglom od 90 stepeni u odnosu na prvi par (gde jedan igrac drugog para opkoraci sto, sedne nanjega i svoju zadjicu okrene prvom paru igraca) i time zauzme pravilnu poziciju. Zivela Srbija!
  • Hm

    29.11.2021 10:09
    Neko reče - Čoveče ne ljuti se. Šteta što parkovi nemaju dečje stolove sa puno-puno tabla dečjih igara. Ali i table za odrasle koji nisu šah. Možda na nekoj novoj plaži.
  • 002211

    29.11.2021 08:53
    Eto, koliko vlada nepismenost i zatucanost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti