Godišnji izveštaj o zdravlju Novosađana zbog "ogromnih nedostataka" povučen sa sednice Skupštine

Izveštaj o zdravstvenom stanju stanovništva Novog Sada, dokument koji je trebalo da bude razmatran na današnjoj sednici Skupštine grada, nije se našao pred odbornicima.
Godišnji izveštaj o zdravlju Novosađana zbog "ogromnih nedostataka" povučen sa sednice Skupštine
Foto: Pixabay

On je povučen s dnevnog reda, odnosno nije dobio saglasnost na prethodno održanom Savetu za zdravstvo.

Izveštaj je sačinio Institut za javno zdravlje Vojvodine i bio je nekoliko dana dostupan u skupštinskom materijalu.
 
Međutim, kako je danas uoči sednice Skupštine grada poručio predsednik odborničke grupe DSS Bojan Radojević, dokument je povučen na osnovu oštrih sugestija njihovog člana u savetu, koji je uočio nedostatke.
Reč je o, precizirao je Radojević, greškama u podacima koji su izneti o zdravstvenom stanju građana.
 
"Naš član saveta je uočio ogromne nedostatke unutar samog dokumenta, neispravne podatke i kada je na sve to ukazao, za šta je imao i dobre argumente na savetu, te sam izveštaj unutar saveta nije dobio većinu", rekao je Radojević.
 
Ova odbornička grupa je, kaže, svakako želela da urgira da dokument u ovom obliku ne dođe pred odbornike. 
 
U ovom trenutku nije poznato koje su greške unutar dokumenta, ali će detaljnije biti poznato kad bude objavljen novi, korigovani izveštaj o zdravstvenom stanju Novosađana.
 
Ono što se navodi u izveštaju koji je povučen je da se isti ne bavi podacima o obolelima i preminulima od kovida "iz razloga što je pandemija ovog oboljenja u toku i što se podaci u obliku obrazaca prijava iz 2020. godine još uvek dostavljaju sa terena ka Institutu".
  • Pričam ti priču...

    29.11.2021 19:56
    Svašta, pa zato je direktor Higijenskog i dobio Oktobarsku nagradu grada da ne prikazuje podatke. Šta tu nije jasno? Čuj, na kraju 2021. još se dostavljaju podaci iz 2020... Čovek za sve režime, i u sledećem će se ušemiti... Kao i kolega mu ligaš - direktor Medicine rada... (to je ta tzv. komunalna koalicija...).
  • Dule

    29.11.2021 19:53
    Čudo
    DSS je uvek imao strucan kadar, ali me cudi da je većina povukla svoje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti