Priča jednog Novosađanina: Kako da skinete nalepnicu "Bulevar Ratka Mladića"? Sami

Sredinom novembra u Novom Sadu, na Limanu, preko naziva ulica počele su da se pojavljuju nalepnice "Bulevar Ratka Mladića".
Priča jednog Novosađanina: Kako da skinete nalepnicu "Bulevar Ratka Mladića"? Sami
Foto: 021.rs

Na pojedinim mestima nalepnice su se pojavile i tokom vikenda.

Novosađanin Veljko Jovanović primetio je jutros da se jedna od takvih nalepnica nalazi na Asistentskom domu, na uglu Bulevara cara Lazara i Sime Miloševića. 

Neko je odlučio da je bolje da prometna saobraćajnica bude nazvana po komandantu Vojske Republike Srpske i osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću nego po Lazaru Hrebeljanoviću. 
 
Jovanović je zbog toga kontaktirao nadležne, ali nije dobio nikakav odgovor.
 
"Zvao sam komunalnu policiju, a oni su me uputili na komunalnu inspekciju. Nazvao sam i njih, ali su mi rekli da to nije njihov posao. Nakon što sam rekao da bih vrlo rado skinuo i pocepao nalepnicu, ali da je visoko i da ne mogu da je dohvatim, rekli su mi da 'skočim i sam da je skinem'. Posle nekog vremena sam komunalnu policiju nazvao ponovo i opet mi je rečeno da skinem sam i da to nije njihov posao", poručuje Jovanović. 
 
Prema Odluci o komunalnoj miliciji u Novom Sadu, među poslove iz njene nadležnosti spadaju i održavanje komunalnog reda, kao i zaštita komunalnih objekata i uređaja i urbanog mobilijara od prljanja, oštećivanja i uništavanja izazvanog ljudskim faktorom...
  • Сморињо

    30.08.2023 20:37
    Булевар
    Мислим да би најбоље одговарало новосађанима да се булевар зове гари булевар
  • Saša

    03.12.2021 10:36
    Bosketova ekipa
    Ranije poznati kao "Noćni moleri", sada su proširili delatnost i na obeležavanje ulica. Uglavnom su to maloletnici kojima je 2 crvene za malo noćnog huliganstva sjajna prilika da kupe sebi cigarete, pivo i uplate par tiketa. I nije problem u njima, nego u onom koji im daje pare da uništavaju gradsku imovinu i fasade. Isti taj će posle od grada naplaćivati popravke i krečenje.
  • Pićuka

    02.12.2021 18:04
    To je posao grada. Imali zakona u ovom grad? Ovo je flagrantno kršenje zakona jedne države. Vučeviću ti si kao neki pravnik. Ja se stidim kada neko menja nazive ulica ,nezakonito, u gradu. A ti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti