Mirović demantuje navode o ostavci, sudar dve struje SNS zbog problema u KCV

Pokrajinski premijer Igor Mirović negirao je za 021.rs tvrdnje da je podneo ostavku na funkciju prvog čoveka Vlade Vojvodine, te da je potom tu odluku odložio.
Mirović demantuje navode o ostavci, sudar dve struje SNS zbog problema u KCV
Foto: 021.rs

Već nekoliko dana u političkim krugovima širi se priča da je Igor Mirović podneo ostavku na sastanku Vlade Vojvodine, nakon što su ingerencije za izbor rukovodstva Kliničkog centra Vojvodine prebačene sa Vlade na Skupštinu Vojvodine.

Portal nova.rs, objavio je navode neimenovanog izvora da je "Mirović potpisao blanko ostavku" na mesto premijera, ali da je nakon intervencije iz vrha stranke pristao da ostane do aprila, kako ne bi izazvao dodatnu krizu parlamenta. 

Slične navode novinari 021.rs pokušali su da provere i od samog Igora Mirovića, koji tokom današnjeg događaja u Vladi Vojvodine nije bio raspoložen za razgovor sa medijima, pa je otišao i pre nego što se sam događaj završio. 
 
Nakon što su objavljeni navodi da je dao ostavku, te da je potom tu odluku odložio, portal 021.rs kontaktirao je Službu za odnose sa javnošću iz koje je stigao odgovor Igora Mirovića.
 
"Radi se o neistini koja nije vredna komentara", glasi kratak odgovor iz Pokrajinske vlade.
 
Dve struje SNS
 
Čitav problem krenuo je iz Kliničkog centra Vojvodine. Prema nezvaničnim informacijama, na Klinici za infektivne bolesti, kojom rukovodi Vesna Turkulov, postojalo je "tajno" kovid odeljenje, na kojem je pomoć pružena "viđenijim osobama". Za ovo se saznalo i poveden je nadzor i kontrola rada. 
 
Iz nekoliko nezvaničnih izvora 021.rs je saznao da je to rezultiralo smenom Vesne Turkulov sa mesta upravnice. Međutim, ove navode ni nakon više od nedelju dana dana čekanja i velikog broja poziva, poruka i mejlova, nije potvrdio niko iz KCV, pa ni sama Turkulov.
 
"Zovite onog koga treba (da zovete)", odgovorila je kratko Turkulov, u četvrtak, na pitanje 021.rs da li je smenjena. 
 
  
 
U međuvremenu, iz nezvaničnih izvora stigla je informacija da je ostavku podnela v.d. direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić. Pojedini mediji su prethodno objavili da je Stokić odbila da potpiše sopstvenu ostavku. Portal 021.rs kontaktirao je u nekoliko navrata Stokić na službeni telefon, ali se nije javljala.
 
O dešavanjima u Kliničkom centru Vojvodine još 23. novembra upitali smo i pokrajinskog sekretara za zdravstvo Zorana Gojkovića, koji je rekao da nema nikakvih saznanja. Istog dana, 23. novembra, upućen i Zahtev za pristup informaciji od javnog značaja sa molbom da se odgovori na pitanje da li je došlo do smena u KCV, ali odgovori nisu stigli do objavljivanja ovog teksta. 
 
Aktuelna dešavanja u KCV, ali i u SNS, posmatraju se u svetlu suparništva između pokrajinskog premijera Igora Mirovića i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića. 
 
  
 
Turkulov je, navode izvori 021.rs, bliska gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću. Ova dobitnica zlatne medalje za zasluge u borbi protiv korona virusa bila je u novembru ove godine kuma slave Novog Sada, stojeći rame uz rame sa Vučevićem. 
 
Do intervencije je došlo nakon smene Turkulov sa mesta upravnice Infektivne klinike. Veoma brzo je pripremljen predlog izmene odluke kojom je nadležnost Pokrajinske vlade da imenuje ljude na rukovodeće pozicije u Kliničkom centru Vojvodine. 
 
To praktično znači da kontrolu nad Kliničkim centrom Vojvodine sada drži druge struja naprednjaka, bliža potpredsedniku stranke Vučeviću. 
 
Predlog o izmenama ove odluke nije bio na prvobitnom dnevnom redu za sednicu Skupštine Vojvodine, već je on ubačen naknadno. Nakon što se našao na dnevnom redu, vladajuća većina ga je lagodno usvojila i ona je objavljena u Službenu listu APV 30. novembra. Nakon toga, navodno, Mirović je rekao da će podneti ostavku na premijersku funkciju.

Komentari 130

  • Marija

    15.12.2021 18:10
    Divna doktorka
    Kome god da je priklonjena, ova žena je divna,pozrtvovana i profesionalna. Zbog čega jedan kvalitetan lekar treba da ispasta zbog medjupartijskih carki.
  • Boki

    07.12.2021 10:52
    @Alex

    Zapravo i nisu počeli pobedom u NS, već pobedom Tomislava Nikolića u drugom krugu.
    2012 je DS uspeo da napravi koaliciju u lokalu. Međutim, nakon pobede Tomislava Nikolića SNS je ucenio Bokana protiv koga je postojala krivična prijava zbog kupovine glasova i on je prešao u suprotni tabor, zajedno sa DSS-om. Poslednje 4 godine vladavine DS-a su bile uvod u ovo zlo.
  • eMKo

    06.12.2021 17:48
    Mirović, kulturan i obrazovan čovek, je zadržao sve pametne i sposobne kadrove predhodne adminiszracije da bi imao s kim da radi. Nije se okružio nepismenim, nadobudnim i halavim likovima kao Vučević.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti