VIDEO: Policija u Novom Sadu i Srbiji obilazi aktiviste i novinare koji su pozivali na proteste

Više aktivista ekoloških udruženja i drugi građani prijavili su da su ih jutros posetili pripadnici policije i upozorili na to da današnjim protestima ne krše zakon, saznaje 021.rs.

Redakciji 021.rs se obratilo nekoliko novosadskih aktivista, koje je policija posetila.

Takođe, na društvenim mrežama pojedini građani iz ostatka Srbije objavili su video snimke dolaska organa bezbednosti.

Jedan od aktivista iz Novog Sada kaže da su mu jutros na vrata pokucala dvojica policajaca i rekli da imaju obavezu da ga obaveste i upozore na posledice prisustvovanja "neprijavljenom skupu i blokadi saobraćajnica".
 
Takođe, od Nosađana se može čuti da su pojedincima policajci obilazili i roditelje, jer su ih tražili da ih obaveste o tome "da ne krše javni red i mir". 
 
 
Na snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama se mogu videti policajci koje slične rečenice izgovaraju i građanima u drugim gradovima.
 
Policijska patrola iz Jagodine došla je jutros u prostorije portala "Central Media" i upozorila urednika Gorana Jevremovića da danas ne ide na blokadu puteva.
 
Jevremović je za N1 izjavio da mu je policajac (vidi se na snimku) kazao da oni "imaju ovlašćenja da ga upozore da danas poštuje javni red i mir".
 
"Policija je tvrdila da sam ja kolovođa blokade puta Jagodiuna-Kragujevac, "Kapija Levča" u Gornjoj Sabanti prošle subote. Tada su me policajci legitimisali, dobio sam prekršajni nalog da platim kaznu, iako sam imao novinarsku legitimaciju. Jutros su maltretirali moju majku", kaže za N1 Goran Jevremović, urednik portala "Central Media".
 
I odbornik Grupe građana "Kritična masa" u opštini Kula Rade Obradović je, zbog deljenja poziva preko društevnih mreža na današnju blokadu i protest koji zajednički organizuju građani Kule i Vrbasa, dobio upozorenje policije, uz najavu da će biti prekršajno ili krivično gonjen.
 
Obradović je za portal "Autonomija" rekao da su ga jutros prilikom dolaska na posao ispred zgrade u kojoj radi sačekala dva uniformisana policajca, kako bi ga upozorili da prestane da deli poziv za današnju blokadu u tom mestu preko društvenih mreža.
 
"Rekli su mi da znaju da šerujem poziv na blokade na društvenim mrežama i da su tu došli da me upozore da to više ne činim, jer ako nastavim, rekli su da ću dobiti prekršajnu ili krivičnu prijavu. I potom su otišli", kazao je Obradović.
  • 696

    04.12.2021 18:54
    Gmizavci u ljudskom obliku
    Ne volim ništa što je u vezi Stranke Nesreće Srpske i njihovih prišipetlji, ali botine su na prvom mestu, bez konkurencije. Kakva količina ljigavosti, nepoštenja, nekulture, neznanja. Talog taloga.
  • Dolazice

    04.12.2021 18:27
    Opet
    Ako su bili pre demonstracija jednom, budite sigurni da ce dolaziti posle demonstracija deset puta! Mislim da nam slede scene kao iz najstrasnijih filmova latinoamerickih diktatura i nacisticke ere! Nase je da to ne znamo samo mi!
  • Bojan

    04.12.2021 17:43
    @Mark

    Sasvim solidno za početak i 10x više od tvoje ljigave botovske procene, malo li je? A batinaši su oni koji su se pojavili da gađaju okupljene kamenjem, biće još više građana sledeći put jer malo koga ne svrbi pesnica da takve nakanta.

    Ajd' sad lepo nazad u svoju rupu da smrdiš tamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti