Vojvođanska partija: Pretnje i pozivi na ubistvo predsednika Aleksandra Odžića

Predsednik Vojvođanske partije (VP) Aleksandar Odžić dobio je na Tviter nalogu partije više stotina pisanih pretnji i otvorenih poziva na likvidaciju i njega i svih drugih Vojvođana.
Vojvođanska partija: Pretnje i pozivi na ubistvo predsednika Aleksandra Odžića
Foto: 021.rs
Kako su naveli u saopštenju, pretnje i pozivi na ubistvo stigli su nakon što je VP pozvala svoje pristalice da podrže proteste građana protiv zakona o eksproprijaciji i o referendumu.

"Zabrinuti smo i upozoravamo javnost i institucije sistema države Srbije da je bezbednost predsednika VP visoko ugrožena i tražimo hitnu reakciju nadležnih organa protiv lica koja prete progonom i ubistvima političkih neistomišljenika", navodi se u saopštenju.

Podsetili su da je VP parlamentarna stranka u Skupštini Vojvodine u kojoj je Odžić pokrajinski poslanik "što jasno ukazuje na motive i prirodu ovih do sada nezabeleženih uvreda i pretnji".
 
Uz zahtev da ih nadležni organi zaštite u slobodnom izražavanju i političkom delovanju, stranka je javnosti podelila deo sadržaja sa Tviter naloga, a najavljeno je i da će "sa brutalnim napadima na članove i predsednika upoznati i međunarodnu zajednicu", od koje se očekuje adekvatna reakcija.
  • Džo

    04.12.2021 17:33
    .
    Zašto lažete?
    Lik je napisao da Vojvodina treba da se otcepi pa su ga zato napali.
  • Dule

    04.12.2021 12:02
    Sprdate se sa autonomijom Vojvodine, prozivate neke republike sa manje od 1% podrške, a sa druge strane sarađujete sa vlašću na lokalnom nivou. Nije ni čudo da vas niko ne voli, ali svakako je sramota da vam bilo ko preti ubistvom i nasiljem.
  • Sabac

    04.12.2021 11:41
    Srbija ce biti jedina drzava u Evropi, sa ovakvim zakonom o eksproprijaciji. Ovo jednostavno ne sme proci !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti