VIDEO: Marko Bosanac Boske u grupi koja se sukobila sa građanima, udario demonstranta

Vlasnik kompanije Montop HRS Marko Bosanac Boske našao se među grupom momaka koja se na Mostu slobode sukobila sa okupljenim građanima koji su protestovali.
VIDEO: Marko Bosanac Boske u grupi koja se sukobila sa građanima, udario demonstranta
Foto: 021.rs

Prilikom blokade mosta zbog Zakona o eksproprijaciji, izmena Zakona o referendumu i multinacionalne kompanije Rio Tinto, došlo je do sukoba između momaka koji su automobilima došli na most i okupljenih građana.

Prema saznanjima 021.rs, među grupom momaka koja se sukobila sa građanima, nalazio se i vlasnik kompanije Montop HRS Marko Bosanac Boske. Bosanac je nosio crni kačket i običnu masku. U početku je bio među grupom koja je izašla iz automobila i nije ulazio u verbalne sukobe sa građanima.

Kako se vidi na snimku koji je načinio 021.rs, on je u jednom momentu prošao pored kola, prišao jednom od demonstranata i udario ga u glavu.
 
Nakon toga je došlo do "stampeda" demonstranata, koji su najurili grupu. Ubrzo je došlo i do sukoba kod Policijske uprave Novi Sad, posle čega je grupa momaka pobegla. 
 
 
Marko Bosanac Boske je vlasnik kompanije Montop HRS, koja uspešno posluje u Novom Sadu. Između ostalog, vlasnik je preduzeća Montop Pro, Montop Group, Montop Pro Technology, dok je suvlasnik Top Work-a, koje se nalazi u likvidaciji. Kako se navodi u jednom razgovoru objavljenom pre nekoliko dana, Montop Pro je "začetnik projekta razvoja najsavremenijih optičkih telekomunikacionih mreža u Srbiji". 
 
Kompanija Montop HRS prethodnih godina je dobijala poslove od pojedinih komunalnih preduzeća u Novom Sadu i Vojvodini. 
 
  
 
Bosanac je viđen na fotografijama kraj gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića prilikom obeležavanja slave Srpske napredne stranke. Opozicioni političar Borislav Novaković dovodio je u vezu gradonačelnika sa Bosancem, kojeg optužuje za kriminalne radnje.
 
Nasuprot tome, Privredna komora Srbije dodelila je Bosancu nagradu za Regionalnog poslovnog lidera za 2020. godinu.
 
Dodajmo i da tokom ovih protesta policija nije reagovala, iako je bilo policijskih službenika u civilu.
 
Grupa koja se sukobila sa demonstrantima ostavila je automobile na mostu, zbog čega je most bio blokiran i nakon što je raskrsnica bila "oslobođena". Posle nekog vremena pojavila se grupa koja je sela u automobile i otišla sa mosta. 

Komentari 150

  • Džoni Vajsmiler

    07.12.2021 18:34
    BOSKE
    Neka mu je Bog u pomoći,
  • NS Gari

    07.12.2021 08:26
    @Marko
    Vidi Gari,
    Kazes da se ne stidis svoje stranacke pripadnosti.
    Mozda ti zaista i verujes u to, ali blizi se dan kada ces se ne samo stideti nego ces se i plasiti toga!
    Sram te bilo, bedo jedna!
    Ni nacisti se nisu stideli, a neki su i do svog sudnjeg dana verovali u "ideju" svog firera...
    Jadan si ...
  • N. Jov.

    07.12.2021 08:14
    Uskoro će te se šunjati sporednim ulicama i okretati se u strahu da vidite da li vas neko prati ( kao Milijana Bal. ).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti