Osnovana EKO Društvena akcija u Novom Sadu

Udruženje građana EKO Društvena akcija osnovano je danas pokretanjem "Inicijative za Novi Sad".

Reč je o ekološkoj i urbanističkoj inicijativi koja za cilj ima obrazovanje i osnaživanje građana u borbi za zdraviju životnu sredinu.

Članica Upravnog odbora Kristina Đorović je govorila o istoriji ekološkog prava u Srbiji i naglasila da Srbija ima zakone kojima se štiti životna sredina, ali se oni neprekidno krše usled interesa kompanija.

Predsednik udruženja EKO Društvene akcije dr Aleksandar Matković govorio je o potrebi da se proučava ekološka ekonomija budući da strani krupni kapital poput Rio Tinta ili Linglonga izmešta zagađenje u Srbiju. Govorio je o mehanizmima pomoću kojih se to dešava. 
 
Najavio je radionice na temu ekološke ekonomije, ali i internacionalizaciju ekološke borbe na čemu će, kaže, EKO Društvena akcija posebno raditi. 
 
Ljiljana Bajić je predstavila jednu od studija EKO Društvene akcije o "Novom Sadu na vodi" i zaključila da je da se ovim projektom ne može baviti nijedna struka izolovano, nego je potrebno prići mu iz ugla arhitekture, prava i ekonomije. 
 
Članovi EKO Društvene akcije su pozvali stručnjake i aktiviste da se slobodno priključe radu ove organizacije putem sajta www.drustvenaakcija.com. Potom su se zajedno sa prisutnima uputili ka mostu Slobode, gde su učestvovali u protestu.
  • Drugarica

    05.12.2021 10:52
    Pozdrav
    Ja sam isto bila na otvaranju podelili gomilu informacija za razliku od većine drugih udruženja. A ovima koji u svemu vide teoriju zavera a da nisu ni bili na eventu na žalost ne mogu pomoći
  • Sofija

    05.12.2021 08:34
    Pitanje je sta je skrivena namera celog cirkusa.
  • Admiral Ackbar

    05.12.2021 01:19
    "Ljiljana Bajić je predstavila jednu od studija EKO Društvene akcije o "Novom Sadu na vodi" i zaključila da je da se ovim projektom ne može baviti nijedna struka izolovano, nego je potrebno prići mu iz ugla arhitekture, prava i ekonomije."

    Iz ugla ekologije i zaštite životne sredine ništa? A ekološko udruženje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti