NDNV: MUP hitno da sazna ko je napao snimatelja na protestu u Novom Sadu

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zahteva od Ministarstva unutrašnjih poslova da hitno sazna ko je napao snimatelja na protestu u Novom Sadu.
NDNV: MUP hitno da sazna ko je napao snimatelja na protestu u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Napadnuti snimatelj, Vladimir Šper, radi za redakcije autonomija.info i Vojvođanski istraživačko-analitički centar VOICE.

Nepoznati muškarci koji su provocirali i kamenicama gađali građane koji su se okupili na protestu u Novom Sadu juče, 4. decembra, biber sprejom su poprskali snimatelja Vladimira Špera, saopštilo je Nezavisno društvo novinara Vojvodine. 

On je tada zadobio lakše povrede.
 
NDNV je podneo krivičnu prijavu portiv NN lica zbog nasilničkog ponašanja Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu. Slučaj je prijavljen i Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara.
 
NDNV poseduje i snimak napada koji je prosledio nadležnima.
 
"Pozivamo policiju da otkrije ko su napadači na našeg kolegu i da ih nadležno tužilaštvo procesuira u skladu sa zakonom. Reč je o još jednom incidentu koji je obeležio protekli period zastrašivanja i kažnjavanja onih novinara i novinarki koji prate proteste građana širom Srbije", zaključuje se u saopštenju.
  • Simo Drljača

    06.12.2021 10:04
    Neće ovi tek tako otići sa vlasti.
    Nakralo se tu brale moj za tri generacije unapred...
    A lopov kad ukrade on smatra da je to njegovo i da ima pravo da to brani.
  • Marko

    05.12.2021 15:49
    Vidi ove botiće, ala se narogušili. Stigla direktiva ne samo da se minusari nego i preti i kinji. Džogirajte malo, da skinete koju sendvičarsku kilu, trebaće vam kondicija u subotu za bežaniju.
  • Teos

    05.12.2021 14:57
    Ludilo mozga
    Upravo zbog toga se zahteva najava skupova i ko je organizator koji će da snosi posledice za bilo kakav incident,tako je u svim modernim zemljama izuzev Srbije gde šaka divljaka izlazi iz pećina da maltretira normalan narod!!!Što ste dalje od 3/ glasova na izborima sve ste bliži degeneku jer ne izazivate koga treba već narod sa čim živcima se igrate

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti