Novosadski SNS o "plaćeničkoj bagri": Za Novosađane najbolje da Vučević prihvati i četvrti mandat

Novosadski naprednjaci odgovorili su na saopštenje Borislava Novakovića, u kojem traži ostavku Miloša Vučevića i prevremene izbore u Novom Sadu radi smirivanja tenzija.
Novosadski SNS o "plaćeničkoj bagri": Za Novosađane najbolje da Vučević prihvati i četvrti mandat
Foto: 021.rs

Gradski odbor Srpske napredne stranke poručio je Novakoviću da "tenzije postoje jedino u njegovoj i glavi njegovih malobrojnih pristalica", dodajući da za ostavku Miloša Vučevića "ne da ne postoje razlozi, nego bi najbolje rešenje za Novosađane bilo da prihvati i četvrti uzastopni mandat prvog čoveka grada".

"No, o tome ćemo razmišljati 2025. godine, kada su na redu redovni lokalni izbori u Srbiji. Nema svrhe raspisivati ih samo zbog toga što pre godinu i po dana neko nije imao hrabrosti da na njih izađe. Novac poreskih obveznika namenjen organizovanju izbora nije fontana želja jednog kriminalca", stoji u saopštenju.

SNS građane koji su izašli na ulicu i blokirali most Slobode naziva "plaćeničkom bagrom" čiji je "jedini cilj rušenje vlasti na ulici, dok o ekologiji apsolutno ne razmišljaju". 
 
"Višečasovno iživljavanje nad Novosađanima pokazalo je da primitivni deo Novog Sada čini manje od 1 odsto građana. Sada je svima jasno da nema ekoloških tema, da nije u pitanju borba za zaštitu životne sredine, nego ogoljeni pokušaj da nasilno, huliganski, rušilački, preuzmu vlast. Svima je sve jasno. Oni koji su upropastili ovaj grad, žele ponovo da se dočepaju vlasti kako bi nastavili za krađom i pljačkom", dodaju naprednjaci.
 
Povodom optužbi da se Vučević ponaša kao da nije gradonačelnik svih Novosađana, novosadski naprednjaci pozvali su Borislava Novakovića i "lažne ekologe" da obiđu teritoriju celog grada i da se uvere u "ravnomerno ulaganje u sve njegove delove". 
 
"Podsećamo da su svojevremeno petooktobarski revolucionari zapuštanjem prigradskih naselja kažnjavali njihove žitelje zbog izostanka podrške na izborima. Tek u poslednjih devet godina mnoga prigradska naselja dobila su osnovne uslove za život. Za Miloša Vučevića i SNS svi Novosađani su isti - bilo da su starosedeoci ili da su došli odnekud, bez obzira na versku i nacionalni pripadnost ili deo opštine u kojem žive", zaključuje se u saopštenju.
 
Podsetimo, Novaković je danas saopštio da se iz "političke agonije može na civilizovan i pravno utemeljen način izaći samo ostavkom gradonačelnika i raspisivanjem prevremenih lokalnih izbora". On je naveo da gradska vlast nema podršku Novosađana, dodajući da su prevremeni izbori način da se smire tenzije.
  • Ovo

    06.12.2021 12:44
    što
    Ovo što si ti naredio "gradonačelniče" kako policajci kažu da se na Limanu 3 danas odnesu svi automobili koji nisu "propisno" parkirani, a oteo si nam 300 mesta za parkiranje izgradnjom škole, otimaš nam zbog ne moći i revanšizma po 12.000 dinara iz džepa, zažalićeš.
    Ima da te biračkim pravom i listićima mazimo po ćeli.
    Ovo što si danas uradio ovakvu raciju na parkirane automobile platićeš na izborima.
    A onda ćemo tvoj automobil odnositi svaki dan, SRAM DA TE BUDE:
  • NSvetlana

    06.12.2021 12:31
    Auuu
    Vučeviću odakle si ti? Novosađani tako ne razgovaraju medjusobno! Ja sam pristojna, obrazovana gospodja sa protesta. Dozvoli ljudima da imaju svoje mišljenje i pritom vode računa o svojoj Zemlji!
    Uvrede su uvek bile i biće kontraproduktivne!
  • Aleksandar Golubovic

    06.12.2021 11:28
    @moj grad
    MojGrad
    06.12.2021 • 08:24
    Realnost @ Sljam i olos je u subotu blokirao deo grada i maltretirao normalne i postene gradjane. Tuzno je sto policija zbog taktickih kalkulacija jednostavno ne izadje masovno na ulice i sve vas pohapsi i utamnici.

    A dosao iz Bosne sa brda nekog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti