Vučević: Razmišljam o kandidaturi za četvrti mandat, neću podneti ostavku

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je da neće podneti ostavku, već da razmišlja o četvrtom mandatu na čelu grada.
Vučević: Razmišljam o kandidaturi za četvrti mandat, neću podneti ostavku
Foto: 021.rs

Vučević je komentarisao subotnje proteste, slučaj prebijanja jednog od demonstranata, ali i poziv Borislava Novakovića da se raspišu prevremeni lokalni izbori u Novom Sadu. 

Po njegovim rečima, u subotu se dogodilo više incidenata, a ne jedan, dodajući da je primećeno "konstantno spinovanje da neko drugi napada i pravi incidente, dok su oni koji su zaista bili nasilni i praktično ugrožavali druge proglašeni za heroje".

Vučević je komentarisao slučaj da su demonstranti napali jednog od učesnika blokade, misleći da se radi o članu gupe momaka koja je izašla iz automobila i započela incidente na Mostu slobode. Gradonačelnik se osvrnuo i na priču objavljenu na 021.rs, iako to nije javno izrekao, poručivši da nije "čudom mogao da se načudi naslovu na jednom od portala u kojem se kaže da ovaj što je prebijen oprašta ovima što su ga tukli i da će on opet da dođe sa njima". 
 
"Kao scena iz filma 'Balkanski špijun' - hajde ti lepo da priznaš, pa će tebi Đura oprostiti što te je tukao", kaže Vučević. 
 
Po njegovim rečima, dobro je da su "maske pale" i da se vidi da je cilj protesta "promena gradske vlasti u Novom Sadu". 
 
"Sad kažu da treba gradonačelnik da podnese ostavku. Ja to, naravno, neću uraditi, nego razmišljam o četvrtom mandatu, četvrtoj kandidaturi... Bora Novaković je bio najpošteniji, čudno je da to za njega kažem, možda deluje paradoksalno i jeste, ali je tako ispalo. Rekao je da su došli zbog političkih ciljeva, hoće promenu vlasti u Novom Sadu, hoće da smene gradonačelnika, hoće vlast u Novom Sadu, ne interesuje ih Rio Tinto. Cenim kada je neko politički otvoren i uvek to morate da uvažite, koliko god mi je teško da se složim sa tim gospodinom", poručuje Vučević.
 
On je Novosađane zamolio za strpljenje, uz reči da ako ponovo bude blokada, ne prolaze delom grada u kom se nalaze demonstranti.  
 
"Kao što ste videli, jedino u Novom Sadu se išlo u šetnju, što nije bilo najavljeno i onda se to završi sa razbijanjem prostorija neke političke stranke i onda imate javno slikanje sa otetim zastavama te političke stranke. Pitanje za tužilaštvo je da li će da odgovaraju ti koji su razbijali ili ćemo opet čuti da tu nema dela", zaključuje Vučević.
  • gaga

    11.12.2021 12:10
    PODRŠKA
    Gradonačelniče najbolji si, samo glavu gore.
    Imaš veliku podršku u našem gradu.
    Srećno.
  • @Sofij

    08.12.2021 07:34
    “Gradonačelniče, ti li si?”
    Jado jadna, ni gimnaziju nisi mogao da upišeš u NS, šta si ti znao i šta znaš?
  • Sofij

    07.12.2021 23:24
    Prave vrednosti
    Iskreno mi je zao sto mu mandat ne traje duze, tako bi sa gospodinom Vucevicem kao gradonacelnikom vecina gradjana bila samo mirnija i spokojnija, na kraju krajeva zahvaljujuci slobodnoj volji vecine gradjana i jeste gradonacelnik naseg Novog Sada. A sramotno je sto odredjene osobe ovde svojim ili tudjim izmisljotinama u komentarima klevecu i blate ugled ovog coveka koji se nesebicno bori da Novi Sad bude iz godine u godinu bolji i lepsi grad, cak i za te koji ga blate! Treba mu odati priznanje za sav trud i rad, ali nazalost zivimo u zemlji u kojoj se tudji uspeh tesko prasta!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti