GAT sa partnerima pobedio Montop i Južnu Bačku na tenderu za "Kamenicu 3" - posao od 2,3 milijarde

Za drugu fazu izgradnje "Kamenice 3" utrošiće se više od 2,3 milijardi dinara, što je za 800 miliona dinara više od procenjene vrednosti radova, saznaje 021.rs.
GAT sa partnerima pobedio Montop i Južnu Bačku na tenderu za "Kamenicu 3" - posao od 2,3 milijarde
Foto: 021.rs

Sa ovim povećanjem cena, kao i ranijim poskupljenjem troškova prve faze, ukupna vrednost građevinskih radova u okviru kompleksa Instituta u Sremskoj Kamenici dostiže 3,4 milijarde dinara. To je za oko milijardu dinara više od sume za koju se Vlada Vojvodine zadužila prošle godine kako bi finansirala ovaj projekat.

Kako 021.rs saznaje, stigle su četiri ponude za drugu fazu radova. Nakon pregleda ponude, dve sa nešto manjom cenom su odbijene, jer grupe ponuđača nisu imale odgovarajuće bankarske garancije. 

Dve ponude koje su ušle u "finalni krug" dostavile su grupe ponuđača među kojima su firme poznate po dobijanju brojnih poslova u Novom Sadu. 
 
Posao je pripao grupi ponuđača koji čine "GAT", "Tehnoinženjering" i "Technosector", koji su dostavili ponudu veću od 2,3 milijarde dinara. 
 
Druga ponuda je bila za nekih 10 miliona veća od pobedničke, a dostavili su je "Montop pro", "Dijagonala", "Energotehnika - Južna Bačka", "ION Solutions" i "Securtion". Dodajmo i to da su ove firme angažovane na izvođenju radova u prvoj fazi. 
 
 
Radovi koji su započeti prošlog septembra gradnjom Centra za pozitronsko emisionu topografiju (PET centar) od oko 2.500 kvadratnih metara, obuhvataju i gradnju same "Kamenice 3" od oko 6.000 metara kvadratnih, što će biti objekat namenjen institutima u Sremskoj Kamenici.
 
Prema tenderskoj dokumentaciji, "Kamenica 3" će biti četvorospratni objekat, koji će nastati rekonstrukcijom i dogradnjom sadašnjeg objekta Centra za imidžing i dijagnostiku.
 
Uz radove treba dodati i troškove za medicinsku i nemedicinsku opremu za prvu fazu u iznosu od 98,8 miliona dinara, dok za drugu fazu još uvek nema procene. 
  • Katabaza

    10.12.2021 12:47
    Sudar titana
    Zbilja neće lako prihvatiti poraz od Mirovića, Južna bačka protiv gata..!
  • Ja

    09.12.2021 17:41
    Ii
    Prava firma Gat
  • Zdriga

    07.12.2021 23:20
    DDD
    Gat je Bokanov

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti