Bez postupka protiv mladića saslušavanih zbog slikanja sa zastavom Pokreta socijalista

Nije pokrenut postupak protiv trojice mladića zbog zastave Pokreta socijalista koju je sa prozora ove partije neko uzeo tokom subotnjeg protesta.
Bez postupka protiv mladića saslušavanih zbog slikanja sa zastavom Pokreta socijalista
Foto: 021.rs
Mladen Cvijetić, Srđan Đurić i Aleksandar Ćirić proveli su juče oko tri i po sata u policijskoj stanici u Novom Sadu gde su davali izjavu o nestaloj zastavi Pokreta socijalista.

Njihov advokat, Srđan Kovačević, kaže za 021.rs da se ništa nije dogodilo i da su oni pušteni.

"U pogledu samog eventualnog postupka protiv njih, mislim da ga neće biti. Oni su dali izjave u svojstvu građana", kaže Kovačević za 021.rs.
 
Moguće je, navodi, da im se stavi na teret da su učestvovali u nasilničkom ponašanju, ali ističe da za tako nešto nema dokaza.
 
"S druge strane, ni oko nestanka zastave ne postoji osnov. To eventualno može Pokret socijalista da podnese privatnu tužbu protiv njih", ističe.
 
Komentarišući situaciju u kojoj se veliki broj novosadskih policajaca angažovao da pronađe partijsku zastavu, Knežević kaže da "živimo u zemlji apsurda i da je ovo samo jedan u nizu apsurda koji nam se dešava".
 
Mladen Cvijetić, Srđan Đurić i Aleksandar Ćirić pozvani su na razgovor u policiju jer su se fotografisali sa zastavom Pokreta socijalista posle protesta u Novom Sadu u subotu, 4. decembra.
 
Nakon što su dali izjave, zamoljeni su da sačekaju u policiji, gde su, posle iskaza ostali još oko sat i po vremena. 
 
Advokat Kovačević rekao je u ponedeljak za 021.rs da je neobično to što je angažovano nekoliko policajaca iz različitih policijskih stanica u Novom Sadu da ih pronađe i što je jedan od glavnih zahteva policije bio da vrate zastavu Pokreta socijalista.
 
Kako kaže Kovačević, njima je rečeno da zastavu vrate dobrovoljno da to "ne bi išlo nekim drugim putem". Kako je ocenio, u nekom drugom slučaju ovo bi bila samo partijska zastava, ali ovde je problem to što je ministar policije predsednik te partije. 
 
Zastava Pokreta socijalista završila je kod demonstranata nakon što je nekoliko prisutnih uzelo zastave kojima su kroz prozor prostorija mahali stranačkim zastavama dok je protestna kolona prolazila. Nekoliko prisutnih je otelo dve stranačke zastave iz ruku pripadnika Pokreta socijalista koji su bili u prostorijama.
 
Nakon toga je nekoliko demonstranata razbilo prozore kamenicama.
 
Gradski odbor Pokreta socijalista zbog ovoga je najavio privatne tužbe i naveo da postoji "obilna dokumentacija" za krivične prijave. 
 
"Pokret socijalista će privatno tužiti sve organizatore i učesnike ovog divljaštva. Skupili smo obimnu dokumentaciju i krivične prijave su spremne. I sledeći vikend bićemo u našim prostorijama, bez straha pred anarhistima, fašistima, ligašima, tzv. antifama, đilasovcima, navijačima, antisrbima i antivakserima i svim ostalima koji su juče prebijali po gradu i napali naše sedište", navodi se u saopštenju stranke koja učestvuje u vlasti u Novom Sadu.
  • Mastodont

    07.12.2021 15:01
    @Eto

    *pukom nesrećom niko od Vulinovih podrepaša nije fasovao.

    Ajde izađite i vi, šta čekate?
  • Eto

    07.12.2021 12:43
    @Goran
    PS
    Izlupali prozore, gađali kamenjem, ukrali iventar i nikom ništa. Pa ovo je stvarno katastrofa. Taj dan samo pukom srećom nije niko nastradao od kamenica koje su bacali u prostorije Pokreta socijalista. Na sledećimprotestima će porazbijati sve izloge u gradu. Katastrofa od NS policije.

    Što su "neki" provocirali građane na protestu? Što su mahali zastavama kroz prozor? A ko je predsednik Pokreta i na kojoj je funkciji? Zar ne misliš možda da postupak nije namerno pokrenut, da je takva stigla naredba da narod ne bi još više bio ogorčen i još masovnije izašao subotom u šetnju? Jer to kad krene, ne može da se zaustavi...
  • A zar

    07.12.2021 11:52
    nije ispravno:
    Pokret nacionalsocijalista?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti