Mirović juče: Spremni smo da damo sva dokumenta o postupanju u KCV; Pokrajina danas: Obratite se KCV

Samo dan nakon što je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović "probio led" i progovorio o mahinacijama u Kliničkom centru Vojvodine, već danas u Pokrajinskoj vladi nisu raspoloženi za detaljisanja.
Mirović juče: Spremni smo da damo sva dokumenta o postupanju u KCV; Pokrajina danas: Obratite se KCV
Foto: 021.rs

Mirović je juče u saopštenju prvi put komentarisao potez Skupštine Vojvodine, koja je od Pokrajinske vlade bez ikakvih najava oduzela osnivačka prava nad Kliničkim centrom Vojvodine.

Reč je o teškim kršenjima protokola na Klinici za infektivne bolesti koja je, poručuje se u saopštenju, primala kovid pacijente i nakon otvaranja bolnice na Mišeluku, iako to prema zdravstvenim propisima i uputstvima nije smela. 

To je dovelo do smene upravnice klinike dr Vesna Turkulov, nakon čega se rasplamsao sukob između dve struje SNS - one bliske Milošu Vučeviću i one bliske premijeru Miroviću. 
 
Prema Miroviću, iznenadna odluka Skupštine Vojvodine, u kojoj dominira SNS struja Vučića, doneta je "sa neskrivenim ciljem da se izvrši pritisak na upravu KCV da sakrije nezakonitosti uočene u radu Klinike za infektivne bolesti".
 
"Pokrajinska vlada i resorni sekretarijat spremni su da stručnoj i najširoj javnosti stave na uvid sva dokumenta koja pokazuju zabrinjavajuće postupanje odgovornih i jasne nalaze nadležnih u vezi sa ovim slučajem", zaključuje se u jučerašnjem saopštenju Igora Mirovića.
 
Novinarka 021.rs obratila se Pokrajinskoj vladi i resornom sekretarijatu sa pitanjima o dokumentaciji i nalazima nadležnih koje pominje Mirović, a koje portal 021.rs želi da predoči čitaocima.
 
"Upućujemo vas da informacije potražite od odgovornih u Univerzitetskom kliničkom centru Vojvodine", odgovor je iz biroa za odnose s javnošću Pokrajinske vlade.
 
Podsetimo, Kliničkim centrom Vojvodine trenutno rukovodi dr Dragan Nikolić, hirurg na čelu Urgentnog centra, budući da je dosadašnja v.d. direktorka dr Edita Stokić na bolovanju usled hitne operacije. Pitanja smo uputili i KCV, ali nikakav odgovor, kao ni na brojna prethodna pitanja, nismo dobili.
 
Iako nezvanični izvori tvrde da je dr Stokić smenjena kao "odgovor" struje u Skupštini Vojvodine na smenu dr Vesne Turkulov, u Kliničkom centru Vojvodine su danas poručili medijima da je ona uzela bolovanje.
  • Stari komša

    07.12.2021 23:49
    Bravo Igore, samo hrabro i do kraja.
    Ćelavi se na pogrešnog namerio.
  • Asistent

    07.12.2021 22:24
    Mirovic juce nudi dokumentaciju,a vec danas nista od dokumentacije. Pa sta bi??? Mozda se uplasio da neko je zatrazi dokumentaciju o tenderima? Šibicar.
  • stasa

    07.12.2021 20:55
    Nikad mi nece biti jasno sta jednom super studentu, jednom super endokrinologu iz kikindske dobre kuce moze da se desi pa da postane Edita Stokic. Zar pare i funkcija tako mogu da udare u glavu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti