Rekli ste: Novi park u Novom Sadu nazvati "Park Evrope"

Čitaoci portala 021.rs smatraju da bi novi park između Novog naselja i Detelinare trebalo da se nazove "Park Evrope".
Rekli ste: Novi park u Novom Sadu nazvati "Park Evrope"
Foto: 021.rs
Nakon što je gradonačelnik Novog Sada pozvao Novosađane da predlože ime za novi park, portal 021.rs pozvao je sugrađane da to i učine. 

Na naš poziv stiglo je više od 1.000 predloga za ime parka. Među brojnim sugestijama, izdvojili su se predlozi kao što su "Zmajev park", "Balaševićev park", "Park Evrope", "Novonaseljski park"...

Portal 021.rs je potom organizovao glasanje sa nekoliko istaknutih predloga, među kojima je najviše glasova dobio naziv "Park Evrope". Za njega je glasala trećina, odnosno ovaj predlog je dobio 31 odsto glasova. Dosta glasova dobili su i predlozi "Balaševićev park" i "Zmajev park" po Jovanu Jovanoviću Zmaju. 
 
Pobednički predlog deluje i najlogičnije ukoliko se u obzir uzme praksa grada da parkovi nose imena po geografskim pojmovima, pa tako imamo "Dunavski park", koji je nekada bio rukavac Dunava, "Futoški park" u Futoškoj ulici, "Kamenički park" u Sremskoj Kamenici, "Limanski park" po Limanu, te je građanima logičan izbor da uz Bulevar Evrope bude i "Park Evrope" ili "Evropski park". Između ostalog, u narednoj godini Novi Sad će poneti titulu Evropske prestonice kulture, što bi mogao da bude dodatni motiv da park bude nazvan u čast Evrope i njenih vrednosti.
 
Portal 021.rs će u narednom periodu i zvanično uputiti molbu nadležnima da prilikom odlučivanja o imenu parka bude razmotren i predlog "Park Evrope".
 
Podsetimo, nakon što je 021.rs pozvao građane da predlažu ime novog parka, na naš upitnik stiglo je više od 1.000 predloga, dok je na društvenim mrežama pristiglo gotovo 600 komentara u vezi sa ovom temom. U samoj anketi u kojoj je bilo predstavljeno nekoliko predloga, glasalo je više od 2.300 građana.
  • Stari lala

    08.12.2021 17:13
    Ta izeš ime, di su pare od Japanaca?
  • Nemanja

    08.12.2021 10:59
    @Iznogud

    Sve znaš da izguglaš, samo ne znaš google maps da uključiš da vidiš da si zalutao daleko od kuće.
  • Паор

    08.12.2021 09:20
    Е па
    Ја сам зато да се зове Рашки парк.
    Ово је боло како су га Немци звали Рацки град Razen Stadt.
    У транскрипцији на српски језик Рашки град.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti