Tužilaštvo saslušalo snimatelja NDNV-a koji je napadnut na protestima u Novom Sadu

Snimatelj Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Vladimir Šper, koji je poprskan biber sprejom dok je snimao građanski protest 4. decembra u Novom Sadu, dao je danas iskaz u tužilaštvu.
Tužilaštvo saslušalo snimatelja NDNV-a koji je napadnut na protestima u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Advokat NDNV-a Veljko Milić izjavio je da je Šper danas u tužilaštvu dao izjavu u svojstvu oštećenog, u kojoj se izjasnio na sve okolnosti napada, i predao tužilaštvu sav video materijal na kojem se vidi učinilac krivičnog dela.
"Istog dana kada je napadnut, događaj je prijavljen Osnovnom javnom tužilaštvu zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje. Za to krivično delo predviđeno je gonjenje po službenoj dužnosti tako da očekujemo da policija identifikuje napadača i da tužialštvo nastavi krivično gonjenje", rekao je Milić.
Podsetio je da je napadač prilikom izvršenja krivičnog dela snimljen upravo kamerom kojom je upravljao Vladimir Šper i da su ti snimci danas predati tužilaštvu.
 
Milić je apelovao na pripadnike policije da bolje zaštite novinare, jer kada na masovnim okupljanjima policija nije prisutna, postoji povećan rizik od izbijanja različitih incidenata, što je bio slučaj 4. decembra u Novom Sadu kada je u dva navrata izbila opšta tuča koju su izazvali provokatori na Mostu slobode.
 
"Novinarima je u opisu posla da izveštavaju sa takvih događaja i zbog prirode posla u tim situacijama im je bezbednost naročito ugrožena. Zato je neophodno da pripadnici policije budu prisutni kako bi im pružili adekvatnu zaštitu u pravo vreme", kazao je Milić.
  • Lacika

    07.12.2021 20:29
    Nedoumice
    Gospodin je snimatelj? Zasto uopste pominje novinare? Njemu je to sve isto?
  • .

    07.12.2021 19:47
    Pretpostavljam da će Zaga na kraju tužiti napadnutog, ne napadača

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti