Potvrđeno pisanje 021.rs: Edita Stokić podnela ostavku

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić i zvanično je podnela ostavku, saznaje 021.rs.
 Potvrđeno pisanje 021.rs: Edita Stokić podnela ostavku
Foto: 021.rs
Ovu informaciju je 021.rs objavio pre nekoliko dana, ali zvanične potvrde nije bilo, dok su iz Kliničkog centra Vojvodine poručivali da se ona nalazi na bolovanju zbog operacije.

Naša redakcija imala je uvid u dokumentaciju, gde ona potvrđuje da ostavku daje iz ličnih razloga - 3. decembra.

Potvrđeno je i saznanje 021.rs da će dosadašnji upravnik Urgentnog centra dr Dragan Nikolić biti na čelu ove zdravstvene ustanove.
 
Do ovih promena došlo je nakon odluke kojom su ingerencije nad Kliničkim centrom prebačene sa Vlade Vojvodine na Skupštinu Vojvodine. 
 
Pokrajinski premijer Igor Mirović nazvao je odluku nezakonitom i najavio i da će zatražiti da se nadležnost vrati Vladi Vojvodine, te je potvrdio da su postojale nezakonitosti u radu Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine.
 
Sve ovo protumačeno je kao sukob dve struje unutar samog SNS-a, odnosno kao eskalacija netrpeljivosti između Igora Mirovića i Miloša Vučevića. Međutim, pokrajinski premijer je javno poručio da je u dobrim odnosima sa Milošem Vučevićem i da ne postoji nikakav sukob. Sam Vučević se nije oglašavao u vezi sa ovim pitanjima, niti je demantovao navode o sukobu unutar SNS. 
 
Podsetimo, već dve nedelje traje napeta situacija u Kliničkom centru Vojvodine, nakon što je otkriveno da se na Klinici za infektivne bolesti vodilo "tajno" odeljenje. To je rezultiralo smenom upravnice dr Vesne Turkulov, nakon čega je čitava situacija prerasla u sukob dve struje unutar Srpske napredne stranke. Prema nezvaničnim saznanjima, Turkulov je bliska potpredsedniku Srpske napredne stranke Milošu Vučeviću, dok je Edita Stokić bliska Igoru Miroviću.
  • DRMRFR

    09.12.2021 11:50
    Neka peva ova kuća!
  • sanja

    09.12.2021 10:50
    tuga
    A ko se najvise slizao sa Vucevicem, pa dr Stajic,otkud to da on nije postavljen na mesto direktor KCV, ne moze jos uvek da se pomiri sa tim da nije direktor Betanija,a veceg uvlakaca nema veruj te nam.
    Dr Stokic je retko loš kolega,ali odradila je sta treba. Eto jasno Vam je koliko se krade u KCV kroz javne nabavke i kakav se kadar postavlja.Napustili su nas najbolji dr i otisli u privatne prakse ili u inostranstvo.Nema vise ni dobrih profesora na fakultetu jer su dali otkaze u KC pa automatski gube i katedre sto je dokaz da im vise ni do para nije a ni do zvanja,ljudi uzas, ove danasnje generacije nece imati pojma. TUGA VELIKA TUGA
  • Rile

    09.12.2021 08:25
    Faliće one maske i kapice sa swarovski kristalima. Tuga beskrajna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti