Inspekcija kontrolisala putnike u autobusima GSP-a, njih 19 kažnjeno jer nisu imali maske

Gradska inspekcija je u novembru od ukupno 15.334 putnika u autobusima GSP-a, njih 19 zatekla bez maske i izrekla im prekršajne naloge.
Inspekcija kontrolisala putnike u autobusima GSP-a, njih 19 kažnjeno jer nisu imali maske
Foto: 021.rs

Kako piše Dnevnik, u istom periodu komunalna milicija je u saradnji sa gradskom i republičkom inspekcijom u 2.262 navrata kontrolisala posedovanje kovid propusnica u ugostiteljskim objektima, kao i u 378 slučaja u objektima za priređivanja igara na sreću. 

Prema podacima koji su objavljeni u Dnevniku, niko od kontrolisanih nije zatečen bez kovid propusnice, a nisu zatečene ni osobe koje poseduju falsifikovane digitalne zelene sertifikate.

Istovremeno, gradska inspekcija je tri ugostiteljska objekta zatekla u kršenju mera te su napisane tri prekršajne prijave, a isto je bilo i u dva slučaja u objektima za priređivanje igara na sreću. 
 
U ovoj gradskoj službi navode i da veliki broj objekata i dalje ne radi posle 20 časova.
 
Kovid propusnice je potrebno posedovati u ugostiteljskim objektima posle 20 časova, kao i objektima za priređivanje igara na sreću, za zabavne i svečane manifestacije poput proslava u salama za venčanje. 
 
Kazna za neposedovanje kovid propusnica za pravna lica je 300.000, preduzetnike 150.000, odgovorno lice u firmi 50.000, za kovid redara 30.000 i gosta 5.000 dinara. 
  • Mirko

    10.12.2021 12:42
    Pola bez maske
    U inspekciju ne treba da idu slepi inspektori. Juče uveče oko 20.30h u autobusu broj 3 iz centra prema Detelinari ja sam u pola autobusa (ono što mi je bilo u vidnom polju) izbrojao 13 putnika bez maske. Zar mislite da smo svi slepi?
  • Salajčan

    10.12.2021 00:39
    Kaljuga
    Ajde malo kontrolišite i " Galens" i njihove podizvođače na Salajki,da vidite šta rade sa ulicom gde zidaju zgradu( ugao Partizanske i Sentandrejskog puta). Ispred naših kuća su napravili kaljugu radeći parking za njihovu zgradu i to nikom od nadležnih nesmeta,a izvođače baš briga jel znaju da niko nesme da ih dira. Sramota jel ionako malom ulicom bez pravog trotoara nemože niko da prođe a da se neukalja do dupeta. Da ne pominjem mlade mame sa kolicima i malom dečicom. Neverujem da i tu niko nije nadležan,a MZ se ne oglašava .
  • da

    09.12.2021 14:04
    Ovo treba da spada pod krivičan zakon. Potencijalno ubistvo iz nehata. Pristojno plaćeni poslovi danas zahtevaju čist policijski dosije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti