VIDEO Temerinac poručio Brnabić: Dajete 600 miliona za Premijer ligu, a Vojvodina nema pijaću vodu

Premijerka Srbije Ana Brnabić i minstarka za rad Darija Kisić Tepavčević boravile su juče u Naučno tehnološkom parku u Nišu na skupu "Dijalog sa mladima" u organizaciji Krovne organizacije mladih.
Pored priče o problemima mladih, poput nezaposlenosti, skup je i obležio govor jednog učesnika koji je podsetio premijerku da Srbija izdvaja 600 miliona evra za pravo prenosa Premijer lige Engleske, napominjući da je 710 miliona potrebno kako bi kompletna Vojvodina dobila pijaću vodu.
Premijerki se pred kraj diskusije obratio Nemanja Obradović iz Temerina, koji je sebe opisao kao lokal-patriotu, koji je spreman da ostane u svojoj zemlji i u svom gradu.
"Ali mislim da dolazim u situaciju kad ću, možda, morati da učinim taj korak, zato što u mom gradu mi nemamo pijaću vodu punih 18 godina. I to je veliki problem. Voda je elementarna stvar i to mora da bude normalno", naveo je on, dodajući da je problem pijaće vode u Vojvodini rešiv.
 
"Čak sam negde i video jednu procenu gde se kaže da nam treba 710 miliona evra da cela Vojvodina pije zdravu pijaću vodu. Ja znam da smo mi u julu ove godine dali 600 miliona evra za direktan prenos Premijer lige. Ne znam šta nam je prioritet ali mene jako brine ova situacija", rekao je ovaj mladić premijerki, prenosi Nova.rs.
 
 
Brnabić je izjavila da je ovo bio njen treći susret sa mladima sa kojima je razgovarala o izmenama zakona o mladima i o volontiranju, kao i o prioritetima mladih za novu Nacionalnu strategiju za mlade.
 
"Nezaposlenost mladih kontinuirano opada ali je u ovom trenutku relativno visok stepen nezaposlenosti mladih u Republici Srbiji i iznosi oko 23 odsto. Mi nismo zadovoljni s tim, iako je nekada bilo i preko 51 odsto. U trećem kvartalu prošle godine je bilo mislim oko 27 odsto, u trećem kvartalu ove godine 23 odsto, ali moramo bolje", navela je Brnabić.

Komentari 113

  • gradjaninX

    13.12.2021 13:25
    Vucic uci za trenera, a ne za vodoinstalatera, sta je njega briga za vodu?! Izgradice i nacionalni stadion pre nego sto ce pijace vode biti svuda.
    Leba i igara. Uskoro bez leba.
  • 015

    13.12.2021 12:28
    Mladi
    Pravo pitanje mladi covece ☺ veliki pozdrav iz Sapca.
  • Podbarac

    12.12.2021 16:05
    Lopovi vode drzavu
    Upravo kao da sam dosao sa druge planete pa ne mogu da se nacudim od ove farse od zivota.Premijerka koja ne pr8pada ovom narodu dosla sa jednog ostrva koji su Boduli oni imaju bolest da ne vole nikog osim sami sebe plus poreklo plus iz Hrvatske koja ima prema nama Srbima poseban pogled.Sama farsa od zivota je sta nam dokoni pop krsti ovce jer ga ne interesuje ovaj narod.A narod je neobavesten.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti