Novosadska opozicija podnela krivičnu prijavu protiv Marka Bosanca Bosketa

Udružena novosadska opozicija, koju čini nekoliko stranaka, podnela je krivičnu prijavu protiv vlasnika kompanije Montop Marka Bosanca Bosketa, zbog incidenata na protestu, na Mostu slobode.

Prijavu su podneli Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret, navodeći da je Bosanac bio "glavni akter nemilog događaja" i dodajući da mesecima unazad "ukazuju na problematične veze gradske vlasti sa kriminalnim krugovima".

Po rečima predsednice Gradskog odbora SSP Danijele Grujić, posebno su se osvrtali na "delovanje nagrađivanog novosadskog mladog privrednika Marka Bosanca Bosketa, poznatom u javnosti po kumstvu na slavi novosadskih naprednjaka, milionskim poslovima na osnovu nameštenih tendera i po nasilničkom ponašanju za koje je osuđivan". 

"Upravo je ovaj čovek bio glavni akter nemilog događaja na proteklom protestu u Novom Sadu koji je zabeležen kamerama, kada je s leđa nasrnuo na jednog demonstranta, udarivši ga pesnicom u glavu i započevši na taj način tuču. Brutalno nasilničko ponašanje Marka Bosanca, tik pored punkta Policijske uprave u Novom Sadu, razlog je zbog kog smo zajedno podneli krivičnu prijavu", poručila je Grujić. 
 
Dodala je da taj događaj pokazuje da postoji "vidna nervoza u naprednjačkim redovima i očigledna potreba da se u Novom Sadu, ali i u ostalim gradovima u Srbiji, oforme batinaški odredi podređeni vladajućim političkim strukturama, radi obračunavanja s građanima".
 
Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković pozvao je tužilaštvo da njihovu prijavu uzme u rad po hitnom postupku. 
 
"Vrlo je važno da o nezakonitim postupcima, i vlasti i pojedinaca, ostavljamo pisani trag kako tužilaštvo i policija ne bi mogli da imaju odstupnicu. Mi smo podneli krivičnu prijavu, oni je imaju i mi očekujemo da oni po njoj postupe po hitnom postupku. Ukoliko se to ne dogodi, ukoliko ne procesuiraju Marka Bosanca Bosketa, oni šalju poruku da se nasilje toleriše u Novom Sadu", naveo je Novaković.
 
Ovaj opozicionar nazvao je Bosanca "desnom rukom Zvonka Veselinović", podsećajući da je u pitanju osoba koju je Ministarstvo finansija SAD označilo kao pripadnika organizovane kriminalne grupe. Gradonačelnika Miloša Vučevića optužio je za "dolazak Zvonka Veselinovića na novosadsko tržište". 
  • Marvel

    10.12.2021 21:56
    Bruka gradonačelniče
    Jel ovaj dobio otkaz u zigu? Ceo Zig treba smeniti pocev od načelnika pa do svih nadzora koji ne rade ništa! Najgore preduzece ikada. Tamo nikada nikoga nema a svi redovno primaju platu
  • Sasa

    10.12.2021 18:33
    A protiv Bocare
  • TBL

    10.12.2021 17:21
    Kum nije dugme, je li tako gradonačelniče?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.