Održana svečana akademija povodom 100 godina rvačkog sporta u Novom Sadu

Svečana akademija povodom stogodišnjice postojanja rvačkog sporta u Novom Sadu, održana je u Srpskom narodnom pozorištu.
U okviru programa nastupio je hor Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" i prikazan je film RTV Vojvodina posvećen tom jubileju.
"Zahvaljujem se u ime Novosađana Rvačkom savezu na jednom veku trajanja, na tome što su odoleli svim izazovima i iskušenjima i što čuvaju tradiciju ovog bazičnog sporta. To je obaveza i generacija koje dolaze, jer rvanje ima širi društveni kontekst i najvažnije je da deca odrastaju u sportskim dvoranama i na zdravim vrednostima", izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš. Vučević
Predsednik Novosadskog rvačkog saveza Aleksandar Jovančević rekao je da u rvanju ništa nije lako, ali da se sve radi sa mnogo ljubavi.
 
"Na Svečanoj akademiji danas su sa nama velika imena sa međunarodne i domaće scene, koja neću nabrajati da ne bih nekog zaboravio. Tu su i oni stariji koji su svedočili mnogim događajima, ali i mlađi koji se tek dokazuju", kazao je Jovančević.
 
Na osnovu pisanih tragova, rvanje u Novom Sadu datira od 1920. godine i sportskog kolektiva "Juda Makabi", koji je igrao značajnu ulogu u razvoju tog sporta u Jugoslaviji.
 
Novosadski rvači bili su učesnici Olimpijskih igara, osvajači evropskih, svetskih, mediteranskih i balkanskih medalja, birani su za najbolje sportiste Grada i Pokrajine, a Novi Sad je bio domaćin Evropskog prvenstva u rvanju pre dve godine.
  • STANKO JOVIĆ

    11.12.2021 12:56
    jubilej
    Pre svega iskrene četitke svim pregaocima, kako bivsim tako i sadanjim , ovog sporta na ovako značajnom jubileju sa željom da i ovo društvo shvati značaj bavljenja sportom pre svega mladih jer to je naša budućnost,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.