FOTO: Blokada pod kišobranima iz ugla foto-objektiva 021.rs

Nekoliko stotina građana učestvovalo je danas u blokadi kružnog toka na uglu Bulevara Evrope i Bulevara patrijarha Pavla, a okupljeni su kasnije prošetali i do Mosta slobode.
FOTO: Blokada pod kišobranima iz ugla foto-objektiva 021.rs
Foto: 021.rs
Blokada kružnog toka trajala je sat vremena, dok je saobraćaj kroz Bulevar cara Lazara i deo Bulevara oslobođenja bio kratko zaustavljen kako bi demonstranti prošli do Mosta slobode.

Blokada Mosta slobode trajala je petnaestak minuta.

Okupljenima su se na kružnom toku obratili Miran Pogačar, Ivan Jularić iz Temerina koji je na prošlim demonstracijama greškom pretučen i Vesna Galešić iz udruženja OSNA.
 
 
Građani su uzvikivali "Svi na ulice", "Izlazite napolje", "Bando, ubice, sudiće vam ulice", "Bando napredna", a povremeno se moglo čuti i "Gde ti je zastava, Vuline", čime su aludirali na zastavu Pokreta socijalista koja je prošle subote tokom protestne šetnje uzeta sa prozora stranačkih prostorija, a za kojom je novosadska policija pokrenula pravu poteru.
 
 
Građani su završili protestno okupljanje kod zgrade NIS-a, a vozači koji nisu uspevali da prođu vozili su kroz Limanski park da bi zaobišli aktiviste. 
 
 
Kao i prethodne subote, tokom celog protestnog skupa nije bio prisutan nijedan uniformisani pripadnik policije.
 
Ovoga puta, blokada je prošla bez incidenata, izuzev manjih čarki sa vozačima automobila koji su želeli da prođu.
  • N. Jov.

    12.12.2021 11:47
    @hhhbb
    Slažem se da deci nije mesto na protestima ali pogledaj dragi prijatelju kako tužno izgleda kada iskorišćavaju jadne penzionere koji nemaju šta da jedu i voze ih po celoj Srbiji na mitinge
    podrške.
    Pogledaj kako jadno izgleda kada ucenjuju ljude po raznim javnim i privatnim firmama otkazom ili plaćaju školarcima da izađu u protestnu šetnju (predaja nije opcija).
    Kada o nečemu pišeš pokušaj da bar malo budeš objektivan i realan.
    Puno pozdrava i sve najbolje.
  • NN old boy

    12.12.2021 11:18
    2000
    Izašli za dve crvene. Još i decu poveli gratis...
  • hhhbb

    12.12.2021 01:14
    Ljudi koji dovode decu na proteste su osobe koje treba poslati na posmatranje a decu im oduzeti.
    Svaki protest moze da se pretvori u nasilni...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.