Manje pacijenata na Mišeluku, ali više na respiratorima

U kovid bolnici na Mišeluku i dalje se smanjuje broj pacijenata.
Manje pacijenata na Mišeluku, ali više na respiratorima
Foto: 021.rs

Danas je u bolnici hospitalizovano 246 pacijenata, dok ih je juče bilo 253, a dan pre toga 262.

Međutim, nakon što je juče objavljeno da je opao broj pacijenata na respiratorima i da ih ima 43, danas taj broj iznosi 47.

Naravno, ova informacija je nepotpuna, jer zdravstvene službe još od početka epidemije u martu prošle godine neće da saopšte koliko u roku od 24 časa bude otpuštenih sa lečenja, tj. primljenih na lečenje, odnosno koliko pacijenata premine.

  • Biljana

    12.12.2021 19:30
    Mira
    Direktorka Covid bolnice u Batajnici je rekla i da su vakcine eksperimentalne i da je virus nedovoljno ispitan(što je tačno).

    Problem je SZO protokolna terapija,ne treba da ljude lečimo putem terapije koja je SZO pravila zato što kod njih nema kliničara od 7000 članova.

    Sve u svemu loša je protokolna terapija.
  • MiRa

    12.12.2021 18:05
    @Biljana
    Direktorka kovid bolnice u Batajnici je nedavno izjavila da je smrtnost ljudi koji zavrse na respiratoru preko 90÷. Po Vasem komentaru sam zakljucila da ste med. radnik i Vi kazete da je smrtnost 55÷...e, sad izvinite, ali neko ne govori istinu.
    Iz pouzdanih izvora znam da je npr. u Nemackoj smrtnost na respiratorima oko 50%, ako je kod nas 90% onda se moze zakljuciti da se nesto ne radi kako treba.
  • Биљана

    12.12.2021 14:21
    Прво се пацијенти ставе на флу фејс маску па ако не успе тако да се сатурација, респирација врати у нормалне вредности тек онда стављају на респиратор који на жалост не преживи 55% људи.


    Дакле није тачно да стављамо људе олако на респиратор.



Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti