VIDEO: Pogledajte kako su hrabri vatrogasci više sati gasili požar na Limanu

Požar na zgradi u Ulici Jožefa Marčoka, na Limanu, ugašen je nakon višečasovne borbe.
VIDEO: Pogledajte kako su hrabri vatrogasci više sati gasili požar na Limanu
Foto: 021.rs

U incidentu nije bilo povređenih, a nastala je velika materijalna šteta, s obzirom na to da je vatra zahvatila najveći deo krovne konstrukcije zgrade.

Vatrogasci su sa vatrom borili od 15 časova i uspeli su da je ugase nakon više od četiri sata borbe. 

Požar je zahvatio tavanske prostorije na poslednje spratu zgrade, na kojem se nalaze šupe, koje su stanari koristili kao ostave. Prema nezvaničnim saznanjima, u požaru su oštećena i dva stana.
 
 
"U početku se čuo zvuk kao da neko udara po limenkama, a onda smo primetili da je nestala kablovska. Kada smo shvatili da se radi o požaru krenuli smo ka izlazu i zvali smo jedne druge da izađu napolje. Požar je zahvatio tavan, tamo su šupe koje koriste stanari, neko gore ostavi gume ili druge stvar. Uglavnom smo pregradili šupe kartonima, pa je možda i sve to doprinelo požaru", rekao je jedan od građana novinaru 021.rs.
 
Ulaz je pun vode i građani najverovatnije neće moći večeras da se vrate u svoje domove. 
 
Ugroženim stanarima u pomoć su priskočili komšije, ali i Grad Novi Sad. Gradonačelnik Miloš Vučević poručio je stanarima da se jave u Mesnu zajednicu "Ostrvo" kako bi im bila pružena pomoć i kako bi im bio pronađen adekvatan smeštaj.
 
 
Takođe, Vučević je najavio da će Grad i JKP "Stan" sanirati oštećeni krov.
 
Uzrok incidenta, u kojem na sreću nije bilo povređenih, još uvek nije poznat.
  • Stanar

    15.12.2021 11:51
    Hvala!
    Hvala svima koji su učestvovali u evakuaciji i smeštaju stanara, gašenju požara, i spašavanju imovine. Momci su bili spremni, voljni, hrabro i bezbedno su se izborili sa vatrenom stihijom. Još jednom HVALA!
    Stanar sam te iste zgrade koju je u ponedeljak zahvatio požar.
    Koliko vidim, a i koliko poznajem prostor, na tavanu je neko napravio stan u kome je živeo i zaključujući na osnovu snimaka u tom stanu je došlo do požara.
    Ko, kako, kada, uz čiju saglasnost i na koji način je tavanski prostor koji je namenjen za ostavi pretvorio u stambeni prostor je sada pitanje.
    Tavanski prostor je bio pun smeća, starog namestaja, otpada od renoviranja i otrova protiv glodara koji podstiče vatru zbog sadržaja fosfora.
    Nadam se da će se uskoro utvrditi uzrok požara i da se takve stvari više neće dešavati.
    Najvažnije je da nije bilo ljudskih žrtava i neka nam svima ovo bude lekcija za bolje sutra.
  • Stanar

    14.12.2021 23:50
    Naši spasioci
    Momci naklon do poda!!! Gledati vas u onoj vatrenoj stihiji kako se verete po krovu i borite sa istom bilo je jezivo. Jos jednom SVAKA ČAST i hvala
  • Podbarac Original

    14.12.2021 08:36
    Svaka cast
    Momci,svaka vam cast na hrabrosti i trudu,ponosan sam sto imamo takve ljude u vatrogasnoj brigadi u Novom Sadu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti