Svečano otvaranje manifestacije "Ledena šuma" u petak, 17. decembra

Šesta po redu, zimska manifestacija "Ledena šuma" biće svečano otvorena u petak, 17. decembra, u Dunavskom parku, u Novom Sadu sa početkom u 18 časova.
Svečano otvaranje manifestacije "Ledena šuma" u petak, 17. decembra
Foto: Pixabay

U duhu prazničnih tradicija, dobre zabave, kulturnih dešavanja i klizanja na otvorenom, jedinstveno dekorisani ambijent Dunavskog parka će i ove zime tokom mesec dana postati mesto susreta svih generacija.

Na programu otvaranja publici će se svojim umećem i spektakularnim nastupima na ledu predstaviti novosadski "Haos animatori", talentovane mlade klizačice klizačkog kluba "Vojvodina" kao i deca iz hokejaškog kluba "NS Stars". Na centralnoj muzičkoj-scenskoj bini nastupiće i muzički sastav "Banda drvena" a atmosferu će dodatno upotpuniti i tradicionalni vatromet, kojim se svake sezone obeležava svečano otvaranje najduže zimske manifestacije u Srbiji. 

Posetiocima će i ove godine u "Ledenoj šumi" biti na raspolaganju "Snežni grad", zimski bazar i mesto dobrih ukusa u okviru koga će biti predstavljena ponuda lokalnih umetnika, zanatlija i novosadskih proizvođača hrane, slatkiša i zimskih delikatesa. 
 
Ljubitelji klizanja moći će da se oprobaju na modernom i lepo uređenom otvorenom klizalištu koje se prostire na 1.300 kvadratnih metara, gde je posetiocima omogućena zabava i rekreacija na ledu i na temperaturama do 15 stepeni.
 
U večeri otvaranja "Ledene šume" prvi klizači u ovoj sezoni će imati priliku da posete klizalište već u terminima od 19 i 21 čas kada su omogućene besplatne ulaznice za decu do 12 godina. Posetioci koji imaju sopstvene klizaljke mogu ih poneti a za one koji ih nemaju, postoji mogućnost iznajmljivanja na punktovima klizališta. Već od subote, smene su raspoređene u sedam termina koji traju po sat i po vremena, počevši od 9 časova pre podne pa sve do 21 čas u večernjim satima. 
 
U cilju popularizacije rekreativnog klizanja kao zabavnog zimskog sporta, "Ledena šuma" kroz program saradnje sa predškolskim i školskim ustanovama i ove godine omogućuje besplatne grupne posete. 
 
Zahvaljujući podršci grada Novog Sada ovogodišnjim programom manifestacije biće zastupljeno mnoštvo raznovrsnih besplatnih sardžaja u okviru kojih će biti afirmisano više od 50 lokalnih izvođača. Posetioci će svakog vikenda biti u prilici da uživaju u umetničkim performansima, edukativnim radionicma za decu i odrasle, animacijama na ledu, svirkama i di-džej nastupima, izložbama i dr.
 
Na oduševljenje najmlađih Novosađana tradicionalni doček Dečije Nove godine održaće se 31. decembra u dnevnom terminu kada će uz brojna iznenađenja i gradski karneval pod maskama posetioci u "Ledenoj šumi" biti u prilici da puste hiljadu balona dečijih želja iz Dunavskog parka.
 
Istovremeno, u okviru programa društvene odgovornosti, "Ledena šuma" će i ove godine učestvovati u brojnim humanitarnim akcijama koje imaju za cilj da u prazničnom periodu prikupe sredstva za najugroženiju decu iz Vojvodine i Srbije. U saradnji sa udruženjem "Tate Novosađani" tokom celokupnog trajanja manifestacije prikupljaće se sredstva i donacije za lečenje naših najmlađih sugrađana koji su oboleli od cerebralne paralize. 
 
Ovogodišnja manifestacija će trajati do 16. januara 2022. godine.
 
Svi programski sadržaji tokom trajanja "Ledene šume" održavaće se uz uvažavanje preporuka i propisanih epidemioloških mera koje budu na snazi.
 
Radno vreme "Ledene šume", cene i satnice klizanja kao i program manifestacije dostupni su na sajtu www.ledenasuma.rs.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti