FOTO Zgrada na Limanu noć posle požara: Stanarima obezbeđen smeštaj, vatrogasci dežuraju

Vatrogasci i policija još uvek dežuraju ispred zgrade u Ulici Jožefa Marčoka na Limanu, dan nakon jučerašnjeg požara čije je gašenje trajalo više od četiri sata.
FOTO Zgrada na Limanu noć posle požara: Stanarima obezbeđen smeštaj, vatrogasci dežuraju
Foto: 021.rs

Na licu mesta od jutros nalaze se i stanari ove zgrade, koji uz pratnju vatrogasaca odlaze do svojih stanova kako bi uzeli najnužnije stvari potrebne za njihov boravak u privremenom smeštaju.

Smeštaj im je obezbeđen u hotelu "Vojvodina", a rečeno im je da će tamo biti do daljeg, odnosno do momenta dok zgrada ne bude u potpunosti bezbedna za njihov povratak, kažu stanari za 021.rs.

Prema nezvaničnim informacijama, u toku noći, oko jedan ujutro, požar na krovu zgrade nastavio je da tinja, pa su vatrogasne ekipe morale ponovo da reaguju kako bi ga ugasile.
 
Kako se naš reporter uverio na licu mesta, ulaz u zgradu obezbeđuje policija, a na trotoaru oko nje nalaze se delovi crepa i ostaci drvene konstrukcije koji su tokom požara padali sa krova. Tom prilikom nekoliko automobila pretrpela su manja oštećenja.
 
 
Stanari se nadaju da će Grad ispuniti obećanja
 
Pojedini stanari navode i da su stanovi na petom i šestom spratu poplavljeni zbog korišćenja velike količine vode tokom višesatne intervencije vatrogasaca, dok je sama vatra oštetila dva stana na šestom spratu.
 
Stanarka sa šestog sprata čiji je stan nakon požara, kako kaže, poprilično oštećen, nada se da će neko iz Grada pomoći prilikom saniranja štete.
 
"Nama je rečeno da ćemo u hotelu 'Vojvodina' biti do daljeg. Ne znamo šta će biti sa našim stanom, nezaposlena sam i nemam sredstava sama da platim. Nadam se da će neko iz Grada da nam pomogne", poručila je stanarka.
 
Na samoj fasadi zgrade primetne su fleke od vode, a stanar sa drugog sprata poručuje da u njegovom stanu nisu primetna gotovo nikakva oštećenja, osim jedne fleke od vode na zidu.
 
  
 
Da podsetimo, do požara u Ulici Jožefa Marčoka došlo je juče oko 15 časova, a nakon višečasovne borbe vatrogasci su uspeli da ga ugase. U požaru nije bilo povređenih, ali je nastala velika materijalna šteta.
 
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pozvao je stanare zgrade u Ulici Jožefa Marčoka, kojima su usled požara oštećeni stanovi, da se jave kako bi im bila pružena pomoć.
 
Uzrok požara još uvek nije utvrđen, a kako nezvanično saznajemo uviđaj je još uvek u toku.
  • Stanar zgrade

    15.12.2021 10:33
    @Janko molim te ostavi adresu i broj telefona, da dodjem da se ispricamo i objasnis mi detaljnije. I prezime ne bi bilo lose...
  • Nemanja

    14.12.2021 15:07
    @EvoOvako
    Generalno se slažem sa svime što si napisao. ALI (uvek to "ali"...), ovde ništa od navedenog nije bio slučaj: ove tri zgrade su fantastično projektovane i izgrađene, možda i najbolje na Limanima (prilazi, međuprostor, trotoari, parkinzi, livadica/parkić između...kvalitet gradnje i ugrađenog). Stanovi nisu u potkrovlju, iznad njih je (bio) tavan. Nažalost, sve to nije imalo nikakvog uticaja u ovoj tragediji: u jednom od stanova na poslednjem spratu je izbio požar tako što se deci zapalio laptop/punjač/produžni, majka ih je zgrabila i pobegla iz stana, vatra se proširila na ceo stan i odole zpalila tavan. Odatle tolika temperatura i širenje požara, tavanska konstrukcija je bukvalno radila kao gorivo. Paradoksalno, ali da je bio "stan pod pločom", ovo se ne bi desilo. Jedino što je ovo moglo da spreči jeste reakcija te majke da spusti osigurače i ispoliva sve vodom, ali, opet, ne možemo kriviti ženu koja je prvenstveno zaštitila svoju decu. Dakle, nesrećan slučaj i tačka.
  • anarhista

    14.12.2021 15:07
    osiguranje
    Osigurajte stanove,
    Ljudima treba pomoći da se smeste ali to je privatna imovina i osiguranje je jedino rešenje.
    To je kao da slupaš automobil i tražiš da ti ga grad popravi.
    Krov pripada svim vlasnicima stanova i svi treba da učestvuju u popravci.Živimo u kapitalizmu ako niste primetili...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti