Novosadski DJB: Gradska vlast nadmašila i Gorana Vesića

Novosadski odbor pokreta Dosta je bilo saopštio je da gradska vlast ni ove godine nije omogućila Novosađanima "zakonsko pravo učešća u izradi odluke o gradskom budžetu za 2022. godinu".
Novosadski DJB: Gradska vlast nadmašila i Gorana Vesića
Foto: 021.rs

Kako se navodi, ovakvim postupanjem, koje traje već četiri godine, "nadmađili čak i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, jer je i on, takav kakav je, makar na formalnom nivou postupio saglasno Zakonu o lokalnoj samoupravi".

"Verovatno zauzeti unutrašnjim sukobima, organizacijom partijskih okupljanja, prebrojavanjem i pokušajima fizičkog obračuna sa učesnicima protesta, krečenjima fasada, prelepljivanjima naziva ulica i ko zna čime još, gradski vlastodržci ni ove godine nisu Novosađanima omogućili zakonsko pravo učešća u izradi odluke o gradskom budžetu za 2022. godinu", navodi se u saopštenju.

U pokretu navode da su u nekoliko navrata ukazivali na zakonsku obavezu gradske vlasti, pa su početkom decembra na pisarnicu Gradske kuće dostavili pismo sa pitanje da li će biti organizovana javna rasprava o budžetu gradu. Međutim, odgovor nisu dobili.
 
"Takav odnos nosilaca vlasti u Novom Sadu prema sugrađanima, u čijoj službi bi trebalo i morali da budu, više je nego neprihvatljiv. Takođe, budžetskim kalendarom za 2021. godinu kao rok za usvajanje odluke o budžetu lokalnih samouprava predviđen je 20. decembra 2021. a s obzirom da sednica Skupštine Grada nije zakazana do danas (odnosno, nikakva informacija o zakazivanju sednice ne postoji), jasno je da će i ovde biti prekršen Zakon. U sistemu gde nikakva pravila, ni zakonska ni pravila pristojnog ponašanja, ne važe, šta ostaje za građane, obične, normalne ljude?", zaključuju u DJB. 
  • Mati

    14.12.2021 16:39
    Pa to i nije više vest!
    Kršenje zakona u Srbiji je ozakonjeno. Ali, ima jedna stara, mudra...,,Nikom do zore nije gorela,,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti