"Zahvalni pacijenti" spremaju protest u znak podrške Vesni Turkulov

Na društvenim mrežama počeo je da se širi poziv na javni protest podrške smenjenoj upravnici Klinike za infektivne bolesti dr Vesni Turkulov.
"Zahvalni pacijenti" spremaju protest u znak podrške Vesni Turkulov
Foto: 021.rs

Protest bi trebalo da se održi u četvrtak, 16. decembra, u 9.30 časova, iza zgrade Banovine. 

Najava protesta dolazi nakon što je na sajtu Eparhije bačke objavljen apel podrške dr Vesni Turkulov, koji je sastavio protojerej Vladan Simić, a u kojem se navodi da ukoliko "čitava stvar uskoro ne dobije jedini mogući razumni i pošteni epilog, nama, običnim građanima i blagodarnim pacijentima dr Vesne Turkulov, ne preostaje ništa drugo nego da se okupimo na nekom javnom mestu i da svi zajedno podržimo našu dragu doktoricu Vesnu, a od onih koji su zloupotrebili svoje položaje zatražimo ostavke". 

Kako se navodi u pozivu, "zahvalni pacijenti" će se okupiti u znak podrške dr Vesni Turkulov, kako bi iskazali zahvalnost za njenu nesebičnu borbu protiv korona virusa i kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog "neprofesionalnog i nehumanog odnosa prema vrhunskom i časnom lekaru, koji je nepravedno smenjen sa mesta upravnice Infektivne klinike nakon neprocenjivog doprinosa u lečenju i spasavanju nebrojenih života".
 
"Tom prilikom ćemo predati i zahtev predsedavajućem Skupštine AP Vojvodine da se dr Turkulov vrati na mesto upravnika Infektivne klinike, kao i da se obustave svi montirani i nelegalni disciplinski postupci koji se protiv nje vode. Časni, iskusni i stručni lekari, a posebno heroji ove pandemije ne smeju da budu žrtve ličnih animoziteta, jer je njihov doprinos zaštiti zdravlja neprocenjiv", zaključuje se u pozivu koji kruži društvenim mrežama.
 
Podsetimo, već duže od tri nedelje traju nesuglasice i problemi u Kliničkom centru Vojvodine, koji su doveli do ostavke v. d. direktorke Edite Stokić i smene upravnice Klinike za infektivne bolesti Vesne Turkulov. Problemi su nastali zbog navodnog "tajnog" kovid odeljenje na Klinici za infektivne bolesti, a lečenje kovid pacijenata u ovoj ustanovi potvrdio je i pokrajinski premijer Igor Mirović. 
 
Potom je došlo do promene odlukom kojom je nadležnost nad KCV oduzeta Pokrajinskoj vladi. Mirović je ovu odluku Skupštine Vojvodine nazvao nezakonitom i nestatutornom, donetu sa ciljem da se prikriju nezakonitosti na Klinici za infektivne bolesti. Sve je protumačeno i u kontekstu netrpeljivosti između Mirovića i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, s obzirom na to da je njegova struja u SNS priprema izmene odluke i s obzirom na to da je Turkulov, navodna, bliska Vučevića. 
 
U KCV dugo nije bilo nikakvih zvaničnih informacija, a tek posle nedelju dana nagađanja, potvrđeno je da je na čelu KCV došao hirurg Dragan Nikolić, jer je Stokić na bolovanju. Mirović je poručio da je pronađeno rešenje i da neće biti nikakvih smena u KCV, a prethodno su i on i Vučević demantovali da su u lošim odnosima.
  • Novi Sad

    17.12.2021 11:24
    Sendvic
    Inace davali su po hiljadu dinara ko dodje na protest
  • Džo

    16.12.2021 19:19
    .
    Odlična doktorica, zašto je smenjuju.
  • Zasto ???????

    16.12.2021 10:45
    Zasto se SNS leci u KCV ako su na Miseluku tako strucni ..na celu sa laborantom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti