APV o požaru na Limanu: Neophodna dodatna pomoć vatrogasnoj službi u Novom Sadu

Akcija progresivne Vojvodine oglasila se povodom požara, koji se dogodio na Limanu, u Ulici Jožefa Marčoka, u kojoj je veliki plamen progutao krov stambene zgrade.
APV o požaru na Limanu: Neophodna dodatna pomoć vatrogasnoj službi u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Kako su naveli, duboko se saosećaju sa svim građanima koji su izgubili imovinu i pretrpeli materijalnu štetu tokom požara, navodeći da je gubitak doma jedno od najbolnijih iskustava sa kojim jedna osoba može da se suoči.

Oni su i pozdravili nesebičnost Novosađana, koji su ponudili smeštaj oštećenim porodicama, a zahvalili su se i čestitali pripadnicima Vatrogasno-spasilačke brigade Novi Sad na požrtvovanosti i hrabrosti da se požar što pre lokalizuje.

Međutim, uputili su i apel Ministarstvu unutrašnjih poslova da posveti više pažnjem vatrogasnom sektoru "umesto da se bavi politizacijom i kriminalizacijom policije i njenim pretvaranjem u miliciju čiji je osnovni zadatak održavanje političkog poretka".
 
"Apelujemo i na lokalne organe vlasti i upozoravamo da pronađu način da u većoj meri pomognu rad te službe, koja decenijama u svom sastavu ima nedovoljno ljudi i pati zbog velikog nedostatka opreme za rad, u prvom redu zbog nebrige nadležnog republičkog ministarstva. Od dvehiljaditih naovamo Grad Novi Sad je nekoliko puta pomogao tu brigadu nabavkom opreme i takvu praksu neophodno je nastaviti", zaključuje se u saopštenju APV.
 
Podsetimo, požar na Limanu izbio je u ponedeljak, oko 15 časova, a vatrogasci su se sa stihijom borili nekoliko sati. Oni su ostali da dežuraju kraj zgrade tokom noći, a građanima je pružen smeštaj u hotelu "Vojvodina".
 
Na sreću, u požaru nije bilo povređenih, ali je nastala velika materijalna šteta. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević naveo je da će Grad i JKP "Stan" pomoći saniranje štete koja je nastala na krovnoj konstrukciji.
  • ××

    14.12.2021 18:36
    Na jednom broju telefona mozete dobiti sve informacije posto se na njemu nalaze 103 nevladine organizacije.
  • Marić Predrag

    14.12.2021 15:26
    U Mup-u postoji Sektor za vanredne situacije, Odsek za zaštitu od požara koji ima tzv. inspektore koji (nisam baš upoznat na osnovu čega), daju saglasnost na Elaborat zaštite od požara na Projektnu dokumentaciju. U svakom sedištu od 29 okruga. Njihov posao je PREVENTIVA svakog aspekta izbijanja požara u stambenim i javnim objektima. Vatrogasne jedinice su faktor smanjenja štete koja je već napravljena. Pozdrav svim inženjerima zaštite od požara iz Gnjilana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti