Vučević o požaru: Grad će finansirati izgradnju krova, moguć poziv građevinskim firmama da pomognu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručio je da je grad spreman da finansira rekonstrukciju krova zgrade u Ulici Jožefa Marčoka, u kojoj je u ponedeljak izbio požar.
Vučević o požaru: Grad će finansirati izgradnju krova, moguć poziv građevinskim firmama da pomognu
Foto: 021.rs

Grad je za ljude koji nemaju alternativne smeštaje, a ne mogu ni da se vrate u svoje stanove, obezbedio smeštaj u hotelima "Vojvodina" i "Putnik", u kojima se trenutno nalazi oko 20 ljudi.

Vučević poručuje da trošak nije mali, ali da je potrebno razumevanje za ljude koji nemaju gde da se vrate. 
Ministarstvo unutrašnjih poslova je započelo uviđaj, a kada ga završi, građevinska inspekcija će pripremiti elaborat po kojem bi trebalo da se uradi sanacija krova. 
 
"Grad je spreman da finansira izgradnju krova, to neće biti mali izdatak jer je reč je o velikom krovu, radi se o dva ulaza. Nažalost, prema podacima koje sam jutros dobio, vidim da veliki broj ljudi nije osigurao svoje stanove od ovakvih nesretnih slučajeva, što nije dobra vest", odgovara gradonačelnik na pitanje 021.rs. 
 
On dodaje i da je plan da grad finansira čišćenje tavanskog prostora, njegovu izolaciju, pokrivanje istog krovom, kao i da struja i grejanje budu što pre uključeni. 
 
"Neki stanovi su pretrpeli veliku štetu. Svi smo se trudili da pomognemo tim ljudima, bila je angažovana i Mesna zajednica 'Ostrvo'. Moguće je da ćemo pozvati građevinske firme u Novom Sadu da nam i oni pomognu oko građevinskog materijala za popravku, videćemo šta nam je jednostavnije", kaže gradonačelnik.
 
Požar je, potvrđuje Vučević, prema prvim informacijama najverovatnije krenuo iz dela gde postoje dva stana u potkrovlju, a kada inspekcija utvrdi uzrok požara, biće utvrđena i eventualna odgovornost za ovaj požar.
 
Nagrade za najhrabrije 
 
Vučević je ponovio da je najvažnije da niko nije nastradao i zahvalio se svima koji su na bilo koji način pomogli.
 
"Hvala svim stanarima koji su bili disciplinovani i odgovorni, hvala vatrogascima, policajcima, žandarmeriji, komunalnim službama i komunalnoj miliciji", dodaje gradonačelnik Novog Sada.
 
On poručuje i da će najhrabrijima najverovatnije uslediti nagrade.
 
"Mislim da ćemo nagraditi one najhrabrije, komunalnu milicionerku koja je izvukla bebu i baku. Znam da će neko reći to im je posao, jeste to tačno, ali neko radi taj posao manje, a neko više hrabro", zaključio je Vučević za 021.rs.
  • Ntn

    15.12.2021 20:37
    Osiguranje?
    Kod nas se osiguranje svodi na to da se prevare osiguranici i da im se umanji šteta,a pojedincima se čak i "pozlati" osigurani slučaj.
    Lični slučaj da sam za pucanje (nove)vodovodne cevi kao naknadu dobio nepunih 50 eura a za opravku(voda,keramike),platio 300,plus krečenje oštećenja stana ispod.
    Sećamo se pre par godina kad nisu priznali oštećenja od topljenja snega,tj.prodora vode u stanove,jer to navodno "nije voda" ?
    Da spomenemo i motorna vozila gde vam štetu umanjuju po starosti vozila a premiju plaćaju kao i nova.
  • Nemanja

    15.12.2021 20:09
    @NS Dijaspora
    U toj zgradi nije bilo "nelegalnih stanova", požar je započeo u jednom od stanova na poslednjem spratu i konstrukcija korva iznad se ponašala kao gorivo (bukvalno, kao kad potpaljuješ roštilj). Ovo je jedna od onih nesreća gde se ne može uprti prst i tražiti ko je kriv - ne postoji dužnost čoveka da rizikuje život u pokušaju da zaustavi požar u svom stanu. Neko ima hrabrosti za to, neko ne. Neko pritom i pogine...Za slučaj da niste još čuli, majka dece iz tog stana gde je krenuo požar je svoju decu zgrabila i izvela napolje kad im se zapalio računar. U suprotnom, možda bi i nastradali, ponavljam, niko nema pravo da osuđuje tu majku za njen postupak.
  • A3

    15.12.2021 19:46
    A i izbori su blizu
    Ako rekonstrukcija krova bude kao saniranje SPENSa, stanari su obrali bostan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti