Akcija sadnje 80 stabala u subotu u Nemanovcima

Akcija sadnje održaće se u subotu, 18. decembra u Nemanovcima.
Akcija sadnje 80 stabala u subotu u Nemanovcima
Foto: Pixabay (ilustracija)
Organizator akcije je Pokret gorana Novog Sada, a u sadnji će učestvovati MZ "Pejićevi salaši", meštani Nemanovaca, volonteri Pokreta gorana Novog Sada i udruženja Dečija ekološka akademija. 
Biće zasađeno oko 80 sadnica hrasta lužnjaka, poljskog jasena, crnog oraha i divljih krušaka kao zeleni pojas oko sportskih terena u Nemanovcima na zemljištima lošijih kvaliteta. 
U saradnji sa MZ "Pejićevi salaši", u planu je i nastavak sadnje u prolećnom periodu kada će biti ozelenjena javna površina oko mesne zajednice.
 
Neposredno pre akcije biće održano predavanje o pravilnom načinu sadnje drveća i važnosti pošumljavanja, naročito u Vojvodini koja je jedna od najmanje pošumljenih područja u Evropi. 
 
Akcija je deo projekta "Šuma zove na dijalog", koji se realizuje u okviru programa EKO-SISTEM: Podrška reformama u zaštiti životne sredine, koji sprovode Mladi istraživači Srbije (MIS), uz podršku Švedske. Projekat realizuje Pokret gorana Novog Sada sa još tri člana mreže "Pošumimo Vojvodinu" - Ekološki pokret Vrbasa, Ruralni centar Sova i Dečija ekološka akademija.
 
Cilj projekta je unaprediti svest građana i donosilaca odluka o važnosti očuvanja i unapređenja postojećih šuma, kao i povećanja površina pod šumama i njihove nege u Vojvodini. 
 
"Tokom pet meseci trajanja projekta, želimo da unapredimo znanje građana o važnosti šuma i povećamo aktivizam u njihovoj zaštiti i to kroz obuku dece u osnovnim školama u Vrbasu, Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu i kroz organizovane akcije sadnje u svakom gradu", navodi Pokret gorana.
 
Akcija će početi u subotu u 10 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti