U vrtiće Radosnog detinjstva upisano sedamnaesthiljadito dete

Trogodišnji Stefan Rančić je sedamnaesthiljadito dete upisano u Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo".
U vrtiću "Svitac" koji će dete pohađati upriličeno je potpisivanje ugovora između Stefanovih roditelja i predstavnika Radosnog detinjstva.
Potpisivanju ugovora prisustvovala je članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić i naglasila da je u novosadsku predškolsku ustanovu sada upisan rekordan broj dece.
"Na današnji dan imamo 17.060 dece upisane u Radosno detinjstvo, a lista čekanja smanjena je na 374 dece. Srećni smo i ponosni, ali nas taj uspeh ujedno i obavezuje da još više radimo. Cilj nam je da sledeće godine nemamo listu čekanja, gradimo tri nova vrtića na Adicama, u Veterniku i na Sajlovu i zajedno sa vrtićem u Orahovoj koji već uveliko radi sigurna sam da ćemo taj cilj ostvariti", izjavila je Vučinić.
 
Prema rečima direktorice PU "Radosno detinjstvo" Marijane Popov u 41 od ukupno 73 objekta Ustanove više nema liste čekanja, odnosno upisana su sva deca koja su prijavljena za te vrtiće. 
 
"Pre godinu dana imali smo upisano 16.079 dece, a na listi čekanja je bilo 1.055 dece. Za samo godinu dana povećali smo broj i upisane dece i vaspitnih grupa sa 684 na 709. Ti konkretni podaci jasan su pokazatelj ostvarenog uspeha", istakla je Popov.
 
Nenad Rančić, Stefanov otac, izrazio je zadovoljstvo što će njegovo dete pohađati baš vrtić "Svitac" i dodao da je današnja adaptacija protekla neočekivano dobro i da je Stefan oduševljen prostorom, vaspitačicama, decom i igračkama.
  • Kakva prevara...

    17.12.2021 15:19
    Ma tako je!!!! Samo nakrcavajte decu mimo svakog zakona i normativa! Sve za izbore, pa niko nije lud! Pa što tu decu ako je po zakonu nisu upisali odma, zbog čega su postojale liste čekanja??!! Džaba vam, puca te na izborima, jer ste provaljeni i za ovo, a i za druga vaša nedela!!! Novosađani znaju!!!!
  • .

    16.12.2021 17:50
    Zašto se počelo govoriti "vrtić", kad je po novosadskom govoru to "obdanište"?
    Ako mi nećemo pričati novosadski, ko će?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti