DRI u beočinskom Domu zdravlja: Stimulacije za zaposlene i nepravilnosti u javnim nabavkama

Tokom 2019. i 2020. godine Dom zdravlja u Beočinu nije u potpunosti poštovao Zakon o javnim nabavkama, a u 2020. godini imao je rashode koji nisu u skladu sa propisima.
DRI u beočinskom Domu zdravlja: Stimulacije za zaposlene i nepravilnosti u javnim nabavkama
Foto: 021.rs

Ovo je utvrđeno u izveštaju Državne revizorske agencije koja je proveravala pravilnost poslovanja beočinskog doma zdravlja u delu koji se odnosi na javne nabavke u 2019. i 2020. godini i rashode za zaposlene u 2020. godini.

Kako se navodi u izveštaju u dva tendera ukupne procenjene vrednosti 9,5 miliona dinara Dom zdravlja "Dr Dušan Savić Doda" je u konkursnoj dokumentaciji odredio dodatne uslove kojima se ograničava konkurencija i narušava jednakost potrošača.

Državni revizor primećuje i da procenjene vrednosti više nabavki nisu određene na osnovu ispitivanja i istraživanja tržišta predmeta tendera, već proizvoljno.
 
Ugovorima o radu, Dom zdravlja je dodelio koeficijente koji nisu u skladu sa Uredbom o koeficijentima za obračun i isplatu zarada zaposlenih u javnim službama. DZ je isplatio 1,6 miliona dinara po osnovu stimulacije, a da nije utvrdio učešće troškova rada u ostvarenom prihodu. 
 
Naime, prilikom revizije utvrđeno je da kod određenih zaposlenih postoje posebni koeficijenti za stimulaciju na teret sredstava Doma zdravlja. Tom prilikom, DZ nije uzeo u obzir raspoloživost sopstvenih prihoda i učešće troškova rada u svojim prihodima. 
 
Dom zdravlja u Beočinu je dobio rok od 90 dana od datuma prijema izveštaja revizora da utvrđene nepravilnosti ispravi.
  • Novi Sad

    20.12.2021 13:58
    D.Z. NS
    Proverite Dom zdravlja Novi Sad.
  • dri

    18.12.2021 18:45
    SRAMOTA
    DRO kontroliše Beočin, pa da li je moguće...?
    Šta je gospodo DRI sa Novim Sadom? Gde cveta kriminal u svakoj oblasti?
    Znate kakve su javne nabavke, koliko su i kako realizovane, ali ćutite.....
    I vi ćete biti na dnevnom redu. Za to uvek ima vremena. Prikrivanje finansijskih nepravilnosti je saučesništvo u izvršenju krivičnog dela.
  • Compare

    18.12.2021 13:00
    EU: zakon, sistem
    Srbija: bez zakona, bez sistema

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti