SNS udara kontru: Što nisu pričali da je Novaković dao otkaz u gradskoj upravi?

Članica Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Dina Vučinić reagovala je na današnju akciju Narodne stranke, tokom koje je Pozorišni trg "preimenovan" u Trg Zvonka Veselinović.

Iako reakcija dolazi na konkretan događaj, o njemu je Vučinić rekla veoma malo. Narodna stranka je u svojoj akciji osudila to što su u rekonstrukciji korišćene granitne ploče preduzeća "Granit peščar" u vlasništvu Zvonka Veselinovića, kojeg su Sjedinjene Američke Države označile kao pripadnika organizovane kriminalne grupe.

U reakciji Dine Vučinić nije bilo reči o Veselinoviću ili Marku Bosancu Bosketu, o kom se takođe govorilo na konferenciji opozicione stranke koja je zatražila da gradonačelnik Miloš Vučević podnese ostavku. Vučinić je pomenula da Pozorišni trg ima nove granitne ploče, ali i da ima memorijalnu traku koja podseća na nekadašnju Jevrejsku ulicu, te da je jedna trećina Pozorišnog trga u zelenilu.

"Sačuvali smo stari platan, imamo 25 novih stabala, 700 manjih biljaka. Imamo digitalni repertoar SNP, novi ulaz u pozorište, osvetljenje, dva nova moderna autobuska stajališta... Izgleda da su Bora i njegovi prvi i drugi potpredsednici dolazili prečicama, pa nisu videli da je Pozorišni trg jedan od najreprezentativnijih delova našeg grada", navela je Vučinić.
 
Ona je potom navela da su Novaković, koji nije prisustvovao konferenciji, i "njegovi potpredsednici" danas mogli da pričaju i o drugim temama.
 
"Mogli su da pričaju na temu zašto je Bora 26. novembra ove godine dao otkaz u Upravi za građevinsko zemljište, u nekadašnjem ZIG-u. Da li ga je barem malo stigla sramota što je primao platu za posao na koji nije dolazio i da li ga je stigla sramota za poklonjene milione Borovici prilikom izgradnje Bulevara Evrope. Možda su mogli da pričaju ko će biti njihov kandidat na predstojećim izborima, s obzirom na to da ne mogu da se dogovore da li će Đilas imati moć nad Jeremićem ili će biti obrnuto. Politika razvoja i boljeg života koju sprovodi Aleksandar Vučić je ono što žele Novosađani i građani Srbije. Mi ćemo se baviti dobrim projektima za Novi Sad", zaključila je Vučinić. 
 
Podsetimo, krajem oktobra tabloidi bliski vlasti objavili su da je predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković zaposlen u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, ali da se devet godina ne pojavljuje na poslu, iako prima platu. Iz iste uprave do danas nije stigao odgovor na pitanje 021.rs kako je moguće da neko devet godina ne dolazi na posao i prima platu i da li bi moglo da dođe do novih otkrivanja zaposlenih "kojih nema".
 
Novaković je na pitanje 021.rs o ovoj temi rekao da je reč o još jednom montiranom političkom procesu i da ga očekuje suđenje sa bivšim Zavodom za izgradnju grada, odnosno današnjom Gradskom upravom za građevinsko zemljište i investicije.
  • Vucinic Dina

    21.12.2021 22:25
    Trajno obolela nacija?
    Jel to ona izjavila za hrvate?
    Seseljev pulen. A pomalo pocinje i da lici na njega.
  • Trtoš

    20.12.2021 21:50
    U Novom Sadu najviše je uradio onaj kome su se i najviše podsmevali, a to je Pavličić. Samo za podsetiti: kej i največi deo Bulevara Evrope.
  • Neba

    19.12.2021 13:43
    Pa ti si sunce na prijemu djaka prvaka pricala o svom gazdi Vucevicu...narod je u cudu gledao i slusao taj tuzni ekspoze,deca i skola su bila u drugom planu....cccccc

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.