FOTO, VIDEO: Radovi u OŠ "Ivan Gundulić" produženi za pola godine

Radovi u Osnovnoj školi "Ivan Gundulić" trajaće do aprila 2022. godine, jer je došlo do nepredviđenih radova, saznaje 021.rs.
FOTO, VIDEO: Radovi u OŠ "Ivan Gundulić" produženi za pola godine
Foto: 021.rs

Takođe, istovremeno su poskupeli i radovi na više od 155 miliona dinara sa PDV-om, potvrđeno je za 021.rs u Gradskoj upravi.

Rekonstrukcija i dogradnja ove škole na Podbari je počela polovinom 2020. godine i trebalo je da se završi u prvom delu ove školske godine. Međutim, radovi do danas nisu završeni.
Povodom pritužbi roditelja da radovi u školi traju dugo, 021.rs se obratio Gradskoj upravi za obrazovanje koja je potvrdila da su završetak rekonstrukcije i dogradnje morali da se prolongiraju.
 
 
"Do probijanja roka za izvođenje radova došlo je usled pojave nepredviđenih radova na međuspratnoj konstrukciji iznad upravnog dela objekta i potrebe da se postojeća krovna konstrukcija potpuno demontira i izradi nova armirano betonska međuspratna konstukcija, kao i da se izradi potpuno novi enterijer upravnog dela objekta. Zbog izvođenja ovih radova, bilo je potrebno iseliti i upravni deo škole za vreme trajanja ovih radova. Takođe, do produženja roka za završetak radova došlo je i zbog naloga Protivpožarne policije za usaglašavanje objekta i izmene projekta sa uslovima koje je ta služba zahtevala. Zbog gore navedenog, rok za završetak radova je april 2022. godine", navode u Upravi za obrazovanje.
 
Kako se vidi iz dokumentacija, po promeni ugovora u koji je 021.rs imao uvid, prvobitni rok za izvođenje radova je pomeren sa 487 na 607 dana.
 
 
Iako u Upravi nisu naveli kolika je vrednost radova, 021.rs je u izmenjenom ugovoru pronašao da su sa prvobitne cene od 114.047.157,88 dinara bez PDV troškovi porasli za još 15.354.467,45 dinara bez PDV-a. 
  • Ivana

    22.12.2021 09:01
    Da živite u ovom kraju znali bi da radovi nisu počeli u martu 2020. godine, kao i da trave u dvorištu nema zato jer se deca igraju u njemu (vidim ih svaki dan kad prolazim pored škole).


  • Roditelj

    21.12.2021 23:55
    Svašta nešto
    Što se tiče radova i prethodnih komentara sve je tačno. Kada je bio policijski čas, online nastava nigde nikoga. Od marta 2020 traje, deca od tada nemaju fizičko! Kad je lepo vreme ne puštaju ih u dvorište, da ne pokvare travu, direktorka kao da je prolupala. Informacija koju ja imam je da investitor radi kako mu plate, neće da radi bez para, tj. grad je tu kriv za sve. Sredstva su određena, ali se ne prebacuju i zato to sve i stoji. Deca svakako najviše trpe. Ide se u školu u međusmenama, po 4 časa. Trpi sport, obrazovanje... Ali bitno je da se Vučević svako malo slika sa direktorkom škole. Katastrofa!
  • Žarko

    21.12.2021 22:31
    U školi na novom naselju bila ista priča, tri radnika rade i to je to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti