Vlast u Karlovcima odustala od motivacionih 100 evra za članove komisije, naknada ipak 6.000 dinara

Lokalna vlast u Sremskim Karlovcima odustala je od ekstremnog povećanja iznosa naknada za rad članovima Komisije za planove sa 3.000 na 12.000 dinara, a nakon pisanja 021.rs.
Vlast u Karlovcima odustala od motivacionih 100 evra za članove komisije, naknada ipak 6.000 dinara
Foto: 021.rs

Iznos od 12.000 dinara ublažen je na "samo" 6.000 dinara po sednici, odnosno na duplo veći iznos koji su članovi komisije dobijali do sada za relativno skroman rad na urbanističkom planiranju.

Do odustajanja od planiranih "motivacionih" 100 evra za članove komisije došlo je putem amandmana koji je podneo odbornik iz reda SNS Lazar Pavlović.

U amandmanu se navodi da je cilj izmene "obezbeđenje celishodnog rada komisije u skladu sa racionalnim utroškom opredeljenih budžetskih sredstava".
 
Amandman je prihvatilo opštinsko veće, a odluka je usvojena na sinoćnoj sednici Skupštine opštine Sremski Karlovci. 
 
Podsetimo, kako je 021.rs pisao prošlog petka, vlast u Sremskim Karlovcima je devet meseci nakon inicijalnog pokušaja da povisi naknade članovima Komisije za planove ponovo ušla u proceduru, želeći da naknadu podigne sa 3.000 na 12.000 dinara svakom od članova, po održanoj sednici.
 
Razlog koji je predstavljen kao opravdan za drastično povećanje naknade je motivacija da neko od stručnjaka zapravo učestvuje u radu ove komisije. Tako je predsednik Skupštine opštine na sednici resornog saveta kolegama predočio da "niko neće da radi za tako male pare", preneo je našoj redakciji predsednik odborničke grupe SRS u Skupštini Opštine Sremski Karlovci Dragan Trišić.
 
Ovog proleća su članovima komisije za planove zamalo obezbeđene duplirane naknade, ali je vlast tada posustala nakon pisanja 021.rs. Taj iznos od 6.000 dinara sada je ovoj komisiji, ipak, obezbeđen.
  • Rosa

    22.12.2021 22:06
    Samo napredno.
    Samo našoj deci.
  • Kurak

    22.12.2021 08:42
    mladi kurjak
    svoje radno mesto bolje da gleda. neznanje a se jos i baviti vinograd. potporni zid je zahvalnica od opstine da je Belilo tako vodio kako je vodio
  • Pavlovic ili kurjak

    22.12.2021 02:47
    Sukob interesa
    Taj gospodin mladi(kurjak) je ne tako davno uradio potporni zid u svom dvoristu o trosku gradjana!!!! Gde je ta vest,jel moguce da ovo niko nezna?!?! Alooo potporni zid o trosku stanovnika sr.karlovaca!!! Isti taj kurjak i njegov brat imaju zemlje koju rade i obradjuju,vina,rakije,voce sce to oni imaju a pare za potporni zid nemaju,jel???pa da im to mi placamo?!?! Da li postoji neko u ovoj drzavi da spreci ovu kradju koju sprovodi par karlovcana koji se enormno bogate!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti