SSP: Koliko koštaju "grobna mesta" na Pozorišnom trgu?

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde reagovao je na završene radove na Pozorišnom trgu, ocenjujući njihovu estetiku kao "grobljansku", a cenu kao preskupu.
SSP: Koliko koštaju "grobna mesta" na Pozorišnom trgu?
Foto: 021.rs

Radovi na Pozorišnom trgu najzad su okončani, navode u SSP, pa "Novosađani više neće preskakati jendeke u najužem centru grada". Međutim, sudeći po komentarima građana, to nije jedini problem, poručuju u ovoj opozicionoj partiji. 

"'Škripi' i estetika jer smo umesto modernog trga dobili neobičan prostor koji podseća na groblje", piše u saopštenju SSP-a.

Navode da je arhitektonsko rešenje nefunkcionalno, s obzirom na to da je reč o mestu koje ima veliku frekvenciju, te da će samo otežati cirkulaciju prolaznika.
 
"'Grobna mesta' - kako ih nazivaju naši sugrađani, nebezbedna su za starije, decu i slabovide. Takođe, neke od granitnih ploča već su počele da se klimaju pod nogama, što dosta govori o kvalitetu izvedenih radova", ističu. 
 
Opozicionari ocenjuju da je ovaj "grobljanski aranžman" skupo koštao Novosađane.  
 
Početna cena radova bila je 378 miliona dinara sa PDV-om, ali se u međuvremenu popela na 400 miliona dinara.
 
"Miloše Vučeviću, gde je 'isparilo' 22 miliona dinara? Ako Vi ne znate, možda zna Marko Bosanac Boske, vlasnik 'Montopa', koji je, zahvaljujući vašim kombinacijama, na budžetskoj plati", navode u SSP, zaključujući da se tim novcem "biju građani"
 
Članica Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Dina Vučinić prošle nedelje je poručila da je Pozorišni trg jedan od najreprezentativnijih delova Novog Sada, te da ima memorijalnu traku koja podseća na nekadašnju Jevrejsku ulicu, kao i da je jedna trećina Pozorišnog trga u zelenilu.
  • Boze

    31.12.2021 18:01
    Me oprosti
    Stvarno izgleda kao spomen park streljanim
  • Ljubica

    27.12.2021 04:10
    Sad ćemo obilaziti leje
    Kad se pređe na pešačkom prelazu, sad se mora obilaziti između uzdignutih leja, sanduka-klupe i ostale skalamerije. A šta će biti kad neko upadne u fontanu, zapne za cev od vodoskoka, padne i slomije nogu. Ili kad naveje sneg i prekrije prepreke? Ili kad nabacaju očišćeni sneg? Da li će Grad plaćati bolničke troškove i odštetu od osiguranja? Ruglo pred najstarijim pozorištem u Srba i spomenik kiču.
  • Lpka

    26.12.2021 23:23
    Tuš između groba sa zelenilom
    Da lu je neko bio plaćen i da misli dok su planirali šta i gde da postave? Poreg groba namenjenoh zelenilu i sanduka nazvanog klupa, bez naslona i rukohvata - smestila se dva otvora za vodu u nivou trotoara: Znači, ko sedne - biće mokar, a cveće i zelenilo će da istrune od neprestanog zalivanja. I to neko zove rešenjem? To je dokaz najčistije gluposti i nefunkcionalnosti, a potrajaće od petka do subopte. I zo tuglo je plaćeno milionima! Lako se razbacivati tuđim novcima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti