Mirović o situaciji u KCV: Najvažnije da sistem funkcioniše

Pokrajinski premijer Igor Mirović rekao je za 021.rs da nije saglasan sa načinom imenovanja uprave Kliničkog centra Vojvodine, ali nije otkrio da se slaže sa izborom kadrova.
Mirović o situaciji u KCV: Najvažnije da sistem funkcioniše
Foto: 021.rs
Mirović nije bio na sednice Skupštine Vojvodine na kojoj su imenovani Upravni i Nadzorni odbori KCV-a, čemu se javno usprotivio. Skupština je tada postavila smenjenu upravnicu Klinike za infektivne bolesti dr Vesnu Turkulov na mesto predsednice Upravnog odbora. 

Po Mirovićevim rečima, rekao je sve šta ima o odluci Skupštine Vojvodine u vezi sa oduzimanjem nadležnosti Pokrajinskoj vladi, dodajući da nije promenio mišljenje. 

"Mogu da dodam da je za građane najvažnije da sistem funkcioniše. To je odluka o imenovanjima UO i NO i nemam šta tu da budem saglasan ili ne. Ranije sam javno rekao da se ne slažem sa odlukom Skupštine o preuzimanju nadležnosti nad imenovanjem i to sam javno rekao. Sve ostalo treba usmeriti na efikasan rad Kliničkog centra Vojvodine", poručio je Mirović. 
 
On je rekao i da ne može javnosti da pokaže dokumentaciju za koju je naveo da će je pokazati u svom prvom obraćanju javnosti. Na pitanja 021.rs kazao je kako za te stvari javnost treba da se obrati Kliničkom centru Vojvodine. 
 
Na dodatno pitanje 021.rs da barem pojasni šta se nalazi u toj dokumentaciji, Mirović je izjavio da ne može to da učini "jer nije jedan od onih koji se petljaju u sve i stručna pitanja ostavlja stručnjacima".
 
Podsetimo, dr Turkulov je smenjena nakon što je otkriveno odeljenje za lečenje kovid pacijenata na Klinici za infektivne bolesti, nakon što su svi oboleli morali da budu lečeni u kovid bolnici na Mišeluku. Nakon njene smene, struja Srpske napredne stranke koja je bliska gradonačelniku Vučeviću, odgovorila je na svoj način - najpre je Skupština Vojvodine oduzela Pokrajinskoj vladi upravljačke ingerencije nad KCV, a potom je na mesto predsednice UO postavljena upravo Turkulov. 
 
Direktorka Edita Stokić bila je podnela ostavku, koju nije uvažila Pokrajinska vlada početkom decembra, te je ona i dalje v. d. direktorka ustanove. 
  • Amra

    27.12.2021 07:12
    Neefikasnost
    Čuj njega
  • Zokins

    25.12.2021 22:26
    sistem
    Sistem failure !! Sitem je pukao odavno ,samo je sada sa pandemijom pukao totalno!! Važno da leže plata propalom radikalu i pesniku bez pesme . Zakaži negde pregled Miroviću kao običan čovek ,ima da se načekaš tri godine najmanje.
  • Milan Todorov

    25.12.2021 20:25
    Puna podrška
    Moja puna podrška Igoru Miroviću. I njegovoj usamljenosti. Znam to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.