Šta Novosađanima donosi poslednji ponedeljak u godini?

Vikendu je kraj, a vi dobro došli u početak poslednje nedelje ove godine.
Šta Novosađanima donosi poslednji ponedeljak u godini?
Foto: 021.rs

Proletelo je prilično brzo, i mi se kroz ovu rubriku družimo već gotovo punih pola godine. Ako vam je godina bila kao vikend, onda je bila dobra.

No, da izguramo još koji dan kada sve treba da se sredi pred kraj i onda sa glavoboljom da započnemo 2022. Nije da tako mora, ali šta nas sprečava?

Vreme
 
Nakon nekoliko dana toplog vremena za ovo doba godine, temperatura se ponovo snižava. 
 
Kako kaže RHMZ, najniža temperatura će biti nula stepeni Celzijusa, a maksimalna samo dva stepena više. Uz to, kalkulišu meteorolozi, sasvim je moguće da padne i neka kišica.
 
Što se tiče bioprognoze, kaže se sledeće: Nastavlјa se period sa relativno nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika na hronične bolesnike. Naročit oprez se savetuje osobama sa bronhijalnom astmom i srčanim tegobama. 
 
Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu glavobolјe, razdražlјivosti i bolova u kostima i zglobovima. Povećana pažnja u saobraćaju je preporuka svim učesnicima. Ponedeljak je, šta drugo i očekivati, zar ne?
 
Dobro je znati i...
 
Autobusi Gradskog saobraćajnog preduzeća na više linija će do 16. januara voziti izmenjenom trasom zbog ceremonije u centru grada povodom preuzimanja titule Evropske prestonice kulture. Autobusi na linijama 3, 3a, 6, 9, 9a, 60, 61, 62, 63, 64 i 69 promenili su trase, a kuda idu pogledajte na OVOM LINKU
 
Delovi ulica Olge Petrov i Mihajla Lalića u Novom Sadu biće u ponedeljak bez struje. Slična situacija zadesiće i pojedine ulice u Rumenki i Veterniku, a detaljnije pogledajte OVDE.
 
Ako vas put zaputi i ka PIO fondu, sledeće rečenica biće vam korisna. Filijala republičkog PIO fonda u Novom Sadu od ponedeljka, 27. decembra, radiće u novoj zgradi, na adresi Žitni trg 3.
 
Vodovi kontaktne mreže i kablovi elektroinfrastrukture su pod visokim naponom na celoj deonici od Stare Pazove do Novog Sada. To znači da je svaki prilazak kontaktnoj mreži i otvorenoj pruzi opasan po život.
 
Gde ići?
 
Predstavljanje istraživanja stavova Novosađana o beskućništvu održaće se u Crnoj kući, u 18 sati.
 
Film "Bekstvo" iz 1972. biće prikazan u Zenit Books-u, u 19.30 časova.
 
"Efemerni prostori i nestabilnost prostornih potencijala: slučaj Hempt" održaće se u KC Lab, u 19 časova.
 
Filmovi "Pilot, Jakovi i Dunta" i "Tvoj Pag" biće prikazani u Kulturnom centru Novog Sada, u 18 sati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti