Uspeo tender za uređenje bloka na Beogradskom keju - iz trećeg pokušaja

Grad Novi Sad uspeo je iz trećeg pokušaja da pronađe izvođača radova na uređenju bloka kula na uglu ulice Marka Miljanova i Beogradskog keja.
Uspeo tender za uređenje bloka na Beogradskom keju - iz trećeg pokušaja
Foto: 021.rs
Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) u prva dva tendera nije imala ni jednog ponuđača, a sada u trećem su se javile dve grupe.

Posao je pripao grupi koju čine "Tron tex" i "AB&CO" iz Novog Sada i "Eko gradnja" iz Zrenjanina, koji su ponudili cenu od 40,7 miliona dinara sa PDV-om. 

Druga ponuda grupe "Graditelj NS" i "KLM Inženjering" iz Novog Sada po ceni od 47,9 miliona dinara je odbijena ne samo zato što je skuplja, već i zato što je gotovo pet miliona dinara iznad procenjene vrednosti tendera. 
 
Ugovor je već potpisan i izvođači imaju rok od pet meseci od početka radova da parterno srede ovaj blok na keju. 
 
U dokumentaciji se navodi da je predviđeno uređenje blokovskih površina i prateće infrastrukture u delu oivičenom Beogradskim kejom, te ulicama Marka Miljanova, Dušana Vasiljeva i Episkopa Visariona. 
 
Radovi će obuhvatiti uređenje pešačkih staza, režijskih saobraćajnica u dužini od 40 metara, rekonstrukciju sportskog terena i dečijeg igrališta, postavljanje kanti, klupa i držača za bicikle, kao i nove javne rasvete. Takođe, srediće se i 4.100 kvadrata zelene površine.
  • aga

    28.12.2021 13:43
    logi
    logi jesi li prošitao šta si napisao !ko im dozvolio , ljudi su to platili 30hiljada evra , a ti si još jedan iz ogromne plejade hejtera , neznalica , koji samo bleje , mleka nikad nećete dati !
  • Logi

    27.12.2021 20:29
    natur beton
    Džabe uređujete kad ste prethodno dozvolili da se jedan od solitera prefarba. Farbati natur beton i prefarbrikovane zgrade je zločin protiv ukusa i urbanizma. Zločin na 20ak spratova.
  • satelit

    27.12.2021 19:19
    A da dođete malo do Satelita? Ceo kraj se raspada. Više nemamo gde od blata i smeća da prolazimo!
    Ulice su zapuštene i prljave, slivnici isto. Lišće nije kupljeno MESECIMA! Jedina kraća veza sa Bul. Jovana Dučića, takozvana "stazica" je uništena od nesavesnih građana i komšija, koji automobilima prelaze preko nje i ono malo trave što je ostalo je pretvoreno u živo blato.
    Rupa od bazena je puna smeća i raznoraznih izlučevina životinjskog i ljudskog porekla! Ograda je pokradena, isečena... deca sa N.N. svaki dan tuda prolaze do osnovne škole Miloš Crnjanski.. Gomila parkiranih kola svako jutro uništava zelenilo između zgrada jer se "bazen - rupa" pretvorio u deponiju i divlju pijacu. Niko ne obraća pažnju na ovo, postali smo smetlište Novog Sada. Ako krene novi talas neke bolesti to će onda biti sa Satelita!
    Bruka i sramota!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti