FOTO: Redovan trening ronilaca Vojske Srbije u Dunavu kod Novog Sada

Redovni trening i kondiciona obuka ronilaca Rečne flotile u zimskim uslovima realizuje se ove nedelje na Dunavu kod Novog Sada.
Trenaž i obuka se realizuju radi održavanja visokog nivoa osposobljenosti, koji obezbeđuje zahtevanu spremnost ronilaca za složene ronilačke zadatke na rekama, kanalima i jezerima u svim vremenskim uslovima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Programom obuke je predviđeno kondiciranje u hiperbaričnoj barokomori, a potom i obuka ronilaca na reci koji obuhvataju uvežbavanje postupaka prilikom zarona, pretraživanja rečnog dna, pregleda podvodnog dela trupa broda, kao i u slučaju incidenata pod vodom koji zahtevaju spasavanje i hitan transport unesrećenih.
Veliki broj složenih zadataka koje obavljaju ronioci u Vojsci Srbije, od podvodnog miniranja i ispitivanja naoružanja do traganja i spasavanja u svim vremenskim uslovima, zahteva da se njihova obuka odvija tokom cele godine.
 
 
Zaron u uslovima smanjene vidljivosti, pri veoma niskim temperaturama vode, predstavlja jedan od najvećih izazova za ronioce, zbog čega je redovan trenaž u zimskim uslovima nezaobilazan deo obuke, navodi se u saopštenju.
  • Perica

    29.12.2021 14:32
    Video sam gnjurca
    Voda mu do

    Kolena
  • ronilac

    29.12.2021 12:46
    ronilac
    Pa bar da ste im dali polusuva odela, ako vec nemate suva. Srećno!
  • TLN

    29.12.2021 10:18
    Tajne dubina
    Šta kažu ronioci, ima li života tamo dole na dnu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti