Gradski karneval i doček dečije Nove godine u Novom Sadu

Tradicionalni doček Dečije Nove godine će peti put biti upriličen u Novom Sadu, u petak, 31. decembra u dnevnom terminu.

Na programu će se i ove godine naći mnoštvo raznovrsnih besplatnih sadržaja i programa koji su namenjeni najmlađim Novosađanima, njihovim porodicama i svim gostima našeg grada.

Program dnevnog druženja i zabave počeće u 10.30 časova kod Zmaj Jovinog spomenika u Zmaj Jovinoj ulici gde je predviđen skup svih učesnika gradskog novogodišnjeg karnevala. Vrhunski animatori na štulama iz grupe Haos Animatora će dočekati posetioce a najmlađi sugrađani su pozvani da i ove godine budu kreativni i ponesu svoje novogodišnje kapice, praznične naočare, kostime i omiljene rekvizite kako bi uzeli učešće u tradicionalnom novogoidšnjem maskenbalu. 

Karnevalska povorka će u 11 časova predvođena animatorima u vidu formacije krenuti Dunavskom ulicom ka "Ledenoj šumi" u Dunavskom parku, gde će na centralnoj bini od 11.30 časova početi novogodišnja dečija zabava.
 
Tačno u podne posetioci će imati priliku da uz tradicionalno odbrojavanje, zajedno sa najboljim animatorima i izvođačima puste više stotina šarenih balona dečijih želja iz Dunavskog parka. 
 
Zabavni porgram i druženje u "Ledenoj šumi" otvoriće hor "Zvončići", poznati novosadski dečiji hor sa tradiciojom postojanja od 25 godina a njima će se pridružiti i popularna pozorišna trupa "Vragolani" sa predstavom "Kako uhvatiti zvezdu padalicu" kao i studio "Čarolija" koji su pripremili koncertni nastup u kome i publika učestvuje. Pravi spektakl za najmlađe pripremio je i mađioničar Stole koji će se publici predstaviti svojim novogodišnjim mađioničarskim performansom.
 
Program na muzičko-scenskoj bini "Ledene šume" će trajati do 13 časova a tokom celokupnog trajanja događaja zainteresovani posetioci moći će da uzmu učešće i u humanitarnoj akciji koju su pokrenuli "Tate Novosađani" u nameri da sakupe sredstva za lečenje najmlađih sugrađana obolelih od dečije paralize. Kutije za donacije građana će biti postavljene u "Snežnom gradu" Ledene šume kao i na muzičkoj bini gde će se održati novogodišnji program. 
 
Projekat Dečije Nove godine organizuje Udruženje građana Limbo uz podršku Grada Novog Sada i manifestacije "Ledena šuma"
 
Za sve dodatne informacije u vezi sa programom i satnicom Dečije Nove godine Vam stoji na raspolaganju služba za pres i komunikacije manifestacije "Ledena šuma".
  • Jadranka

    31.12.2021 18:25
    Karneval ili šala
    Deca kostimirana su čekala, čekala i ništa se nije desilo. Karnevala i povorke u 11h nije bilo.
    Niko se nije pojavio da bilo šta objasni.
    A u Ledenoj šumi gužva da deca nisu mogla ni da pridju.
    Organizacija zataila - izvinjenje izostalo.
    Nepotrebno se prave greške prema deci ( našoj)
  • Opet petarde?

    29.12.2021 17:52
    Petarde u gradu kulture?
    Gde je objavljen broj policije ili nekog drugog za podnosenje prijava za bacanje petardi u gradu Novom Sadu?
    Petarde se i dalje cuju, idioti ih bacaju i ovo je stvarno postalo kao minsko polje. Sramota je da ovde jos uvek neko odobrava ovu suludu zabavu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti