Od četvrtka SOS linija za prijavu nasilja u novosadskim školama

Učenici novosadskih škola, njihovi roditelji i zaposleni u školama od četvrtka, 30. decembra biće u mogućnosti da prijave slučajeve nasilja na novi SOS broj telefona i mejl.
Od četvrtka SOS linija za prijavu nasilja u novosadskim školama
Foto: Pixabay
Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu oformilo je radnu grupu koja će obrađivati prijave nasilja.
Predsednica Koordinacionog tela i članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić istakla je da Novi Sad intenzivno radi na sprečavanju nasilja i da u tom smislu uvodi nove mere.
"Od sutra učenici, njihovi roditelji, kao i zaposleni u školama, imaju mogućnost da prijave nasilje preko novootvorene linije SOS telefona, ili mejlom. Na taj način želimo da u specifičnim uslovima izazvanim epidemiološkom situacijom, pospešimo komunikaciju i ja pozivam sve one koji imaju informaciju o nasilju, ili sumnju na nasilje koje se dogodilo u osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu da to učine. Prijave će obrađivati članovi Radne grupe koju čine predstavnici svih relevantnih institucija, ustanova i organizacija koje mogu mnogo da doprinesu u borbi protiv nasilja u školama koji su dobro upućeni u procedure koje u takvim slučajevima treba da se preduzmu", izjavila je Vučinić. 
 
Broj telefona za prijavu nasilja je 064 844 88 00, a mejl adresa koordinaciono.nasilje@novisad.rs.
  • Gnjurac

    29.12.2021 16:03
    Kakva birokratija!!!! Prijaviš nasilje i onda neko tamo telo kao nešto radi. Nije mi jasno da li će oni pomoći tom detetu i zaustaviti nasilje koje trpi ili će samo sprovoditi nekakve procudure, jer su oni najbolje upućeni (u šta?), a problem ostaje školama, roditeljima...
  • ggg

    29.12.2021 14:07
    za vreme raspusta!!!
  • YYY

    29.12.2021 14:03
    Sram vas bilo.To što vi vidite kao dečije nasilje je deo odrastanja,i vaspitnim merama pedagoga i roditelja treba uticati na dečije ponašanje. Sledeća mera koju će te predložiti, čini mi se, je lobotomia i odstranjivanje bademastog tela, jer vama odgovaraju bića bez afekta i reakcija.(metoda koju je Mengele primenjivao)Mengele je to radio skalpelom, a vi zaglupljivanjem i ubeđivanjem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti