Novosađani, svaka čast i veliko hvala: Veliki uspeh humanitarne akcije Radija 021

Radio 021 i Fondacija Čuvarkuća isporučili su ogromnu količinu pomoći u vidu obuće i odeće, hrane, sredstava za higijenu, igračaka u uspešnoj prazničnoj humanitarnoj akciji.
Novosađani, svaka čast i veliko hvala: Veliki uspeh humanitarne akcije Radija 021
Foto: 021.rs

Akcija je bila moguća zahvaljujući neverovatnom odzivu Novosađanki i Novosađana, naših slušalaca i čitalaca, koji su u toku dve nedelje prikupljanja pomoći napunili podrum Radija 021 paketima namenjenim Svratištu za beskućnike i Svratištu za decu i mlade.

Sve je pokrenula naša želja da najugroženijim građankama i građanima pomognemo u hladnom periodu. Pozvali smo sve zainteresovane, humane ljude da donesu upotrebljivu zimsku garderobu, ćebad, namirnice, sredstva za higijenu, slatkiše i sve drugo što bi moglo da pomogne onima u najnepovoljnijoj situaciji.

Odziv građana je od samog početka bio neverovatan. Paketi su pristizali u ogromnim količinama i pred nama je krajem prošle nedelje bio veliki posao sortiranja i pakovanja robe. 
 
Novinarke Radija 021 Dragana Prica Kovačević i Gorica Nikolin ručno su pakovale svaki paket pun potrepština. Građani su nas oduševili poklanjanjem kompletno novih zimskih stvari, uključujući kape, šalove i rukavice, a bilo je tu i punih kompleta pelena i druge potpuno nove opreme za bebe. Donirana garderoba bila je topla, čista i u odličnom stanju, što nas je dodatno obradovalo.
 
 
Ubrzo smo postali svesni da je akcija nadmašila sva naša očekivanja - morali smo da angažujemo kombi. U pomoć je uskočio Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama, koji je donirao ljudstvo i prevoz bez kog bi ova akcija bila neizvodljiva.
 
Budući da smo prikupili toliko opreme, odlučili smo da proširimo prvobitnu zamisao - osim Svratištu za beskućnike i Svratištu za decu i mlade, ogromna količina pomoći donirana je Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, građanima koji su bez uslova za život u napuštenim objektima u Kineskoj četvrti, udruženju građana "Patrija"Klubu "Kompas" i Crvenom krstu Vojvodine.
 
Udruženje građana "Patrija" pokretač je časopisa "Liceulice" i direktno radi sa osobama na marginama društva, a Klub "Kompas" pruža podršku osobama sa poteškoćama u psihosocijalnom funkcionisanju.
 
 
Poslednja tura pomoći, kompletan kombi, isporučena je u četvrtak, 30. decembra Crvenom krstu Vojvodine. Dugujemo veliko hvala svima koji su donirali sredstva, udruženjima i organizacijama koje su primile naše donacije, kao i svima koji su pomogli u realizaciji ove ideje.
  • AntifaNS

    31.12.2021 00:21
    Negujmo tekovine Francuske revolucije.
    #Sloboda
    #Bratstvo
    #Jednakost

    #SolidarnostZaSve
  • Bela

    30.12.2021 22:04
    Divna Vest :)
    Ima Dobrih Ljudi i uvek ce ih biti !
    Dragana i Goga su Carice i veliko Hvala svim sugradjanima koji su prepoznali pozitivnu energiju mladih Novinarki da se ucini makar mali pomak u brizi za one kojima je pomoc neophodno potrebna!
    Zapravo, pomak je Ogroman !
    Svaka cast !!!
  • Novosađanka

    30.12.2021 21:54
    Ta nemojte kasti
    ❤️

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.