FOTO: Na proleće moguća gradnja Atletskog stadiona na Novom naselju

Novi Sad je raspisao tender za prvu fazu gradnje Atletskog stadiona u vrednosti od 305.000.000 dinara bez PDV-a, saznaje 021.rs.
FOTO: Na proleće moguća gradnja Atletskog stadiona na Novom naselju
Foto: 021.rs
Javnu nabavku je raspisala Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) i radovi osim gradnje stadiona obuhvataju i poslove na okolnoj infrastrukturi i uređenju prostora, gde će se u budućnosti naći i atletska dvorana, planirana pored.

Prema konkursnoj dokumentaciji, stadion, kao i dvorana nalaze se na Novom naselju, severno do Bulevara vojvode Stepe, u delu koji je bio prostor kasarne Jugovićevo, uz parcele gde se proteklih godina zidaju zgrade sa stanovima za pripadnike služba bezbednosti. Radi se o prostoru od 84.545 kvadrata.

U prvoj fazi radova koju pokriva ovaj tender, planiran je stadion sa pratećom infrastrukturom i trafostanicom sa agregatom, dok će druga faza obuhvatiti otvorene terene i dodatnu infrastrukturu.
 
"S obzirom na ograničen budžet, iz prve faze izdvojena je prva etapa koja obuhvata radove na izgradnji stadiona, deo istočne saobraćajnice sa završnim slojem, deo saobraćajnice između dvorane i stadiona bez završnog sloja, ogradu oko izdvojene etape i sve radove na instalacijama i temeljima budućih objekata koje zahtevaju zemljane radove. Obuhvat ove etape iznosi oko 23.300,00m². Ovom etapom planiran je završetak kompletnog stadiona sa instalacijama koje se nalaze ispod stadiona, a to su zalivni sistem, drenaža, atmosferska kanalizacija, kao i kablovska kanalizacija za buduću instalaciju slabe i jake struje", stoji u konkursnoj dokumentaciji.
 
UGZI u tenderu navodi i da je u prvoj fazi u potpunosti planirana izgradnja stadiona sa svom opremom za treninge i takmičanja atletskih disciplina. 
 
"Planirana je i izgradnja severne, istočne i južne tribina bez montaže stolica. U okviru zemljanih radova planirano je izvođenje temelja reflektora, semafora i osam stubova javne rasvete uz istočnu saobraćajnicu. Takođe, uz istočnu saobraćajnicu planirana je izgradnja ograde. Ograda je panelna sa trakastim temeljima i zidom ograde. Zid ograde je iznad zemlje oko 20 cm, u zavisnosti od nivelacije. U istočnom delu je planiran kolski ulaz sa kliznom kapijom i pešačkom kapijom. Ostale tri strane su planirane da se ograde privremenom žičanom ogradom", navodi se u projektu.
 
 
Kada se stadion završi, atletičarima će biti omogućeno da se bave skoro svim disciplinama. Projektom je planirano da ima standardnu atletsku stazu od 400 m sa tartan podlogom, skakalište za dalj i troskok su u terenu naspram glavne tribine, u južnom segmentu je duplo skakalište skoka u vis, bacalište za kuglu, zaštitni kavez za bacanje diska kladiva, zaletište za bacanje koplja, a u severnom segmentu su skakališta skoka s motkom, zaletište za bacanje koplja, dva bacališta i krugovi za bacanje kugle, jama za stipl sa spoljne strane atletske staze i travnati teren unutar atletske staze i segmenata.
 
Rok za dostavljanje radova je 19. januar, tako da ukoliko tender uspe, može se očekivati da početkom proleća krenu radovi na gradnji atletskog stadiona.
 
Dodajmo da iz lokalne urpave nema jasnih najava kada će uslediti gradnja atletske dvorane, koja je mnogo skuplji projekat i iznosi, prema procenama, oko četri milijarde dinara. Očekuje da Novi Sad uzme kredit za tu svrhu.
  • Slobodan

    04.01.2022 20:32
    Nemam ništa protiv...
    ...ali pobogu sredite ulice, sve rupa do rupe, točkovi otpadaju, nastradaće neko, đubre na sve strane, lišće niko ne sakuplja, truli i čeka proleće...strašno
  • Nada

    04.01.2022 12:57
    Bazen
    Bazen nam treba.Jos ste gluvi?45 000 ljudi samo u neposrednoj blizini,plus naselja koja gravitiraju ovom delu.Nista od nasih glasova,lazovi!!!
  • Zz

    04.01.2022 04:17
    Ne “umu”
    Sve ovo sto gradite je ruglo. Nista ne cistite i ne odrzavate ostavljate iza radova blato i prljavstinu. I sta vam vredi sva ova ADHD gradnja bez reda i poretka. Ni jedan deo grada nije cist i uredjen sve se ovo radi samo da se “malo ugradi”.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti