FOTO, VIDEO: Novosađani počeli sa proslavom dočeka Nove godine, bašte kafića pune

U centru Novog Sada su već gužve, jer su građani počeli da proslavljaju doček Nove godine.
FOTO, VIDEO: Novosađani počeli sa proslavom dočeka Nove godine, bašte kafića pune
Foto: 021.rs

Kafići su počeli da se pune oko podneva, a u toku su dnevne žurke.

Pojedini ugostitelji služe građane i u baštama jer je vreme netipično za decembar i kraj godine - čak 12 stepeni.

Podsetimo, umetnička proslava "Doček" 31. decembra otvara godinu titule Evropske prestonice kulture u Novom Sadu, uz program u kojem će učestvovati više od 400 umetnika.
 
Proslava i nastup fokusiraće se na spoj umetnosti i nauke, čuvajući i promovišući nasleđe velikih imena srpske nauke i umetnosti, koja su dosegnula evropske i svetske okvire - Nikolu Teslu, Milevu Marić Ajnštajn, Milutina Milankovića, Dragišu Brašovana i Ljubomira Micića, navode organizatori.
 
 
Program će poslednjeg dana 2021. godine početi prikazivanjem i događajima inspirisanim likom i delom Nikole Tesle.
 
 
Simbolično će, u 20:22 časa, kod Varadinskog mosta, premijerno biti izveden deo predstave "Tesla, izumetnik" u režiji Nebojše Bradića, a u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta, u koju će biti uključena i publika formirajući povorku preko mosta i tako spajajući dve obale Dunava sve do Podgrađa Petrovaradinske tvrđave, gde će biti otvorena multimedijalna Teslina svetlosna galerija. 
 
U saradnji sa njima su brojni muzičari, čiji će nastupi baš zbog svetlosnih instalacija biti poseban doživljaj i iskustvo za publiku, a među njima su tajanstveni elektro pop duo Nipplepeople, potom u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom stiže i austrijski trio Elektro Guzzi, koji na inovativan način pristupa izvođenju tehno muzike uživo, beogradski sastav Kanda, Kodža i Nebojša, svestrani muzičar Đorđe Miljenović, kao i novosadski di-džej sastav Noise Destruction, koji je skoro tri decenije na sceni i brojni drugi.
 
Program u okviru Tesline svetlosne galerije biće završen 1. januara, uz svetski poznat austrijski elektro duo Kruder & Dorfmajster, u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom, i beogradski sastav Minilinija.  
 
Ceo program 31. decembra je besplatan, a tačne lokacije i satnicu možete pronaći na zvaničnom sajtu docekns.rs .
  • Mastodont

    03.01.2022 10:35
    @Лиманац

    Nikakvo čudo da čobančina zalutala u grad ne zna da se ponaša ni u ovoj situaciji.
  • Vlada

    02.01.2022 13:25
    @@slucaj

    Nemoj da se čudiš onda kada i komšije bace kofu govana u tvoje dvorište.
  • Miša

    01.01.2022 15:55
    Imam dosta godina, ne "dočekujem", ležem pre ponoći što ne znači da osudjujem ove koji se provode kako najbolje znaju. Svaka generacija je slavila i u tome preterivala - spram trendova i materijalnih mogućnosti. Danas se malo njih pali na prasetinu i rusku salatu uz TV. Prekinućemo i sa skupim vatrometima i javnim proslavama - kada nam oni koji su ih izmislili kažu da to više nije "in". Neka je svima srećna Nova godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti